CARSNEWS
NEW MODELS

Το νέο Tesla Model S θα σοκάρει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία

Ο Elon Musk έκανε και πάλι το θαύμα του. Υπό την καθοδήγησή του, η SpaceX έγινε η πρώτη ιδιωτική εταιρεία στον πλανήτη που κατάφερε να στείλει έναν άνθρωπο στο διάστημα.

Αυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη –ούτε φυσικά και η τελευταία- επιτυχία του αμφιλεγόμενου Νότιο Αφρικανού, ο οποίος ως γνωστόν ηγείται της Tesla, μιας αυτοκινητοβιομηχανίας που αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο  leader της κατηγορίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Η καλιφορνέζικη φίρμα έχει στρογγυλοκαθίσει στον θρόνο των ηλεκτρικών οχημάτων και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να παραμείνει εκεί.

Το αμέσως επόμενο βήμα θα είναι το λανσάρισμα των επαναστατικών –για διαφορετικούς λόγους- Tesla Roadster και Cybertruck, ωστόσο, το πραγματικό σοκ θα έρθει με τη δεύτερη γενιά του Model S.

To δημοφιλέστερο μέχρι πρότινος μοντέλο στην γκάμα της Tesla-ο τίτλος ανήκει πλέον στο μικρότερο και πιο προσιτό Model 3- αναμένεται να ρίξει για μια ακόμα φορά στα σχοινιά τον ανταγωνισμό, όντας άπιαστο τόσο σε επίπεδο αυτονομίας όσο και σε επίπεδο επιδόσεων.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν, λοιπόν, την αυτονομία της δεύτερης γενιάς του Model S να αγγίζει –αν δεν ξεπερνά- τα 1.000 χιλιόμετρα, καθώς η ομάδα του Elon Musk εργάζεται ήδη πάνω σε μια νέα τεχνολογία μπαταριών ιόντων λιθίου.

Στις ισχυρότερες εκδόσεις του, το νέο Model S θα εφοδιάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες με την ισχύ του να αγγίζει και εκείνη με τη σειρά της τετραψήφια νούμερα, πέφτοντας στη διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα στα επίπεδα των 2,0 δευτερόλεπτων.

Ένας ακόμα τομέας στον οποίο το νέο Model S θα φέρει την επανάσταση είναι εκείνος της αυτόνομης οδήγησης, μιας και το γνωστό στους περισσότερους Auto Pilot αναμένεται να ξεπεράσει τα προβλήματα νεότητας και να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων.

Σε επίπεδο σχεδιασμού, το νέο Model S δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί από το παράδειγμα το σημερινό μοντέλων της Tesla, υιοθετώντας απέριττες σχεδιαστικές γραμμές οι οποίες με τη σειρά τους θα του εξασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό αεροδυναμικό αποτέλεσμα.

Να θυμίσουμε ότι και το σημερινό μοντέλο διακρίνεται στον τομέα της αεροδυναμικής μιας και ο συντελεστής οπισθέλκουσας δεν ξεπερνά τα 0,23 cd.

Με δεδομένο ότι το Model S μετρά ήδη οκτώ χρόνια στην αγορά, η αντικατάστασή του αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022, αν και η Tesla έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι δυσκολεύεται να ακολουθήσει ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Φάκελος καύσιμα: Με το πετρέλαιο στο 50% γιατί δεν πέφτουν οι τιμές…

cars

Αποστολή στη Γερμανία: Οδηγούμε το ηλεκτροκίνητο Opel Corsa (videos)

cars

Δοκιμάζουμε το ισορροπημένο Opel Corsa στην έκδοση 1.2 100 PS

cars

Αυτό είναι το νέο Skoda Rapid των 11.800 ευρώ

cars

«Δύο στα δύο» για τον Leclerc με θρίαμβο στην Κίνα! (video)

cars

Οργανωτικές αλλαγές στη Mercedes-Benz Ελλάς

cars

Tο ηλεκτρικό Hyundai Kona ανέβηκε στα 5.731 μέτρα πετυχαίνοντας ρεκόρ Guinness!

cars

Audi A2: Πώς “το αυτοκίνητο των 3,0 lt” δεν έγινε ποτέ εμπορική επιτυχία!

cars

Το τέλος των εκθέσεων αυτοκινήτου! Πιθανά άκυρη η Γενεύη του 2021

cars