CARSNEWS
NEW MODELS

Το νέο Toyota GT 86 έκανε την πρώτη του εμφάνιση

Η Toyota επιταχύνει τις διαδικασίας διαδοχής του GT 86 και η παρουσία της δεύτερης γενιάς του περίφημου ιαπωνικού sportscar σε δημόσιο δρόμο αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι η στιγμή που θα την υποδεχθούμε και στην ευρωπαϊκή αγορά πλησιάζει.

Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες το θέλουν να εφοδιάζεται με το νέο, boxer κινητήρα της Subaru χωρητικότητας 2,4 ίππων, ο οποίος χωρίς τη συμβολή κάποιου υπερσυμπιεστή καυσαερίων θα αποδίδει σχεδόν 220 ίππους.

Η Toyota φαίνεται πως επιμένουν στη συνταγή της πρώτης γενιάς του αυτοκινήτου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διατηρήσουν τη συμβατότητα του νέου GT 86 με τα όσα πρεσβεύει η Subaru, καθώς η ίδια πρόταση θα προσφέρεται και από τις δύο ιαπωνικές φίρμες.

Το ενδεχόμενο η Toyota να τοποθετήσει κάτω από το καπό του νέου GT 86 τον δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης που προμηθεύεται από την BMW παραμένει ορατό, τουλάχιστον σε συγκεκριμένες αγορές του πλανήτη όπου η λογική του downsizing συμβαδίζει με το φορολογικό σύστημα και τους περιορισμούς που σχετίζονται με τους εκλυόμενους ρύπους.

Σε κάθε περίπτωση το νέο Toyota GT 86 θα διατηρήσει την πισωκίνητη διάταξή του, ενώ μένει να αποδειχθεί αν η επιλογή του δίλιτρου-υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης θα φέρει και τη δυνατότητα της επιλογής ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων.

Με δεδομένο ότι το GT 86 έχει ήδη συμπληρώσει οκτώ χρόνια στους δρόμους, η επόμενη γενιά του ιαπωνικού sportscar θα τοποθετηθεί μέσα στο 2021 στις προθήκες της Toyota συμβάλλοντας στην αλλαγή προσανατολισμού που επιχειρεί τα τελευταία χρόνια.  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ψηφιακή συνεργασία Mercedes-Benz και Nvidia

cars

Nissan GT-R 1.400 ίππων αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα (Video)

cars

«Καραντινάτη» βόλτα της Red Bull στο Ζάντφουρτ! (video)

cars

Teaser για το ανανεωμένο Hyundai Kona

cars

Πότε κατασκευάστηκε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

cars

Η στρατηγική «Beyond 100» της Bentley (Video)

cars

BMW Vs Toyota: Η νέα Supra ξεγυμνώνει την παντοκρατορία των SUV (Video)

cars

Η Mercedes-Benz αποκαλύπτει την επόμενη S-Class

cars

Δείτε έναν πύργο από τέσσερα φορτηγά Volvo (video)

cars