CARSNEWS
NEW MODELS

Το νέο VW Golf GTI των 245 ίππων είναι εδώ!

Το αυτοκίνητο που καθιέρωσε σε παγκόσμιο επίπεδο την ιδιαίτερα προσφιλή κατηγορία των καυτών hatchbacks επέστρεψε για να κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους.

Ο λόγος φυσικά για το νέο VW Golf GTI, το οποίο και αποκαλύφθηκε λίγα εικοσιτετράωρα πριν την επίσημη πρεμιέρα του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το νέο VW Golf GTI ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή των επτά προηγούμενων γενιών του, ενσωματώνοντας στις επιφάνειες του αμαξώματός του τις απολύτως απαραίτητες αναβαθμίσεις, οι οποίες επιτρέπουν ακόμα και στον απλό παρατηρητή να αντιληφθεί τη διαφορετικότητα του προσανατολισμού του.

Ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας του μπροστινού τμήματος με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και τα ενσωματωμένα σε αυτές φώτα ημέρας τεχνολογίας LED ίσως είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα όχι όμως και το μοναδικό.

Παραδοσιακά, την ιδιαίτερη φροντίδα των σχεδιαστών της VW έχουν δεχθεί οι ζάντες αλουμινίου του νέου VW Golf GTI, οι οποίες μάλιστα αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο της συγκεκριμένης έκδοσης.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά συναντά κανείς και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπου για μια ακόμα φορά ξεχωρίζουν τα καθίσματα, όχι απαραίτητα για το μοτίβο των επενδύσεών τους αλλά για τον ενιαίο σχεδιασμό τους που θέλει τα προσκέφαλα να αποτελούν τη φυσική συνέχεια της πλάτης των μπροστινών καθισμάτων.

Φυσικά, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον κινητήρα που κρύβει κάτω από το καπό του. Εδώ δεν υπήρξαν εκπλήξεις καθώς ο δίλτρος TSI κινητήρας επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί αποδίδοντας για χάρη της όγδοης γενιάς του VW Golf 245 ίππους και 370 Nm ροπής.

Το δίλιτρο σύνολο συνδυάζεται με το ημιαυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων, ενώ τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου συμπληρώνει ο πίσω άξονας πολλαπλών συνδέσμων και τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Το νέο VW Golf GTI αναμένεται στην ευρωπαϊκή το τελευταίο τρίμηνο του έτους, έχοντας στο πλευρό του την plug-un υβριδική έκδοση GTE των 245 ίππων και το πετρελαιοκίνητο GTD των 200 ίππων.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

ΠΣΕΟ: Στη σωστή κατεύθυνση ο Μεγάλος Περίπατος

cars

Πόσο κοστίζει το πορτοκαλί χρώμα της Mercedes-AMG GT Black Series;

cars

Ισχυρότερη έκδοση για την Toyota GR Supra (Video)

cars

Teaser για το νέο Infiniti QX60 Monograph

cars

Η μαύρη αλήθεια της BMW X6 Vantablack (Video)

cars

Στη Ferrari για τα επόμενα δύο χρόνια ο Carlo Sainz

cars

Τα τραμ αποκτούν σύστημα αυτόνομης πέδησης

cars

CHAOS: Οι πρώτες φωτογραφίες του ελληνικού hypercar των 3.000 ίππων

cars

Μάθετε τα πάντα για την ανανεωμένη BMW M5 (βίντεο)

cars