CARSNEWS
NEW MODELS

Το νικέλιο είναι ο νέος χρυσός, σύμφωνα με τον Elon Musk

Όπως ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της Tesla, σε πρόσφατη δήλωσή του, «θα ήθελα απλώς να τονίσω εκ νέου, σε όλες τις εταιρείες εξόρυξης εκεί έξω, παρακαλώ παράξετε περισσότερο νικέλιο. Όπου κι αν βρίσκεστε ανά τον κόσμο, παρακαλώ εξορύξτε περισσότερο νικέλιο και… στοχεύστε στην αποδοτικότητα, προφανώς με φιλική προς το περιβάλλον εξόρυξη νικελίου, σε μεγάλο όγκο. Η Tesla θα σας δώσει ένα τεράστιο συμβόλαιο, για μεγάλο χρονικό διάστημα, εάν παράγετε νικέλιο αποτελεσματικά και με περιβαλλοντικά ευαίσθητο τρόπο».

Όπως φαίνεται, η ανάπτυξη των ηλεκτροκίνητων οχημάτων αρχίζει να δείχνει τις επιπτώσεις της στην παραγωγή διαφόρων μετάλλων. Έχουμε ξαναγράψει ότι η ζήτηση είναι τέτοια που σύντομα η παγκόσμια παραγωγή αρκετών μετάλλων δεν θα επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση των κατασκευαστών συσσωρευτών. Όσο για την έμφαση στο νικέλιο, αντί για το λίθιο, ο ίδιος ο Musk εξηγεί πως παρότι η τεχνολογία των συσσωρευτών χαρακτηρίζεται ως ιόντων λιθίου, στην πράξη αυτοί δεν περιέχουν περισσότερο από 2% αυτού του μετάλλου. Το κύριο μέταλλο σε ένα σύγχρονο συσσωρευτή είναι το νικέλιο και, ως εκ τούτου, πιο σωστή θα ήταν η ονομασία της τεχνολογίας ως νικελίου-γραφίτη.

Ένα Tesla Model 3 κουβαλά περίπου 30 κιλά νικελίου, το οποίο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενεργειακή πυκνότητα του συσσωρευτή (όσο περισσότερο νικέλιο, τόσο μεγαλύτερη χωρητικότητα). Μάλιστα δεν λείπουν και αναφορές στο χρηματιστήριο των μετάλλων. Ενώ το νικέλιο θεωρείται στρατηγικό μέταλλο, λόγω των εφαρμογών του σε διάφορους τομείς των κατασκευών και της βιομηχανίας, τα τελευταία 12 χρόνια η τιμή του είχε πέσει αρκετά. Αυτό όμως πρόκειται σύντομα να αλλάξει, καθώς η ζήτηση ολοένα και θα αυξάνεται.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Απίστευτο: Σταμάτησε στην αριστερή λωρίδα για να πάρει οδηγίες! (Video)

cars

H SportsX δείχνει την SUV όψη της Alpine A110

cars

Toyota: Αυτό είναι το νέο μέλος της «οικογένειας» Beyond Zero (photos)

cars

Πόσo θα πωληθεί η Cadillac του Αλ Καπόνε;

cars

Η ηλεκτροκίνητη Citroen DS έρχεται από το μέλλον

cars

Ποιο είναι το μυστηριώδες Toyota Harrier;

cars

Αυτή ήταν η στιγμή που τέθηκε εκτός Formula 1 ο Niko Hulkenberg…

cars

VW: Δεν χρειαζόμαστε άλλα SUV προς το παρόν

cars

Πάρε θέση: Γιατί Mitsubishi και Subaru έχασαν τη λάμψη τους;

cars