CARSNEWS
NEW MODELS

Το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση – Συνεχής ενημέρωση

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος επέλεξε ο Κ. Μητσοτάκης για την ανακοίνωση των κινήτρων για την απόκτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» το συνολικό όφελος για την απόκτηση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος θα φθάνει τα 3.500 ευρώ συνυπολογίζοντας και τις φορολογικές ελαφρύνσεις που προβλέπονται για τα οχήματα χαμηλών ρύπων.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα της Καθημερινής αναφέρει ότι τα φορολογικά κίνητρα για την απόκτηση ή χρηματοδοτική μίσθωση ηλεκτροκίνητων οχημάτων ανέρχονται σε 1200 ευρώ για ιδιώτες και 2480 ευρώ για εταιρικά αυτοκίνητα.

Τέλος το νομοσχέδιο θα ορίζει και το πλαίσιο βάσει του οποίου θα αναπτυχθεί το δίκτυο φόρτισης στη χώρα ώστε να διευκολυνθεί η χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων και να αυξηθεί στο 30% το μερίδιο τους στην ελληνική αγορά μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, τα κίνητρα για τα ηλεκτρικά σκούτερ και τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα είναι ισχυρότερα, όπως άλλωστε και για την τοποθέτηση φορτιστών ακόμα και σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης.

Εκτός των άλλων το νομοσχέδιο θα προβλέπει και φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη βιομηχανικών μονάδων παραγωγής μπαταριών και σταθμών φόρτισης στην ελληνική επικράτεια, δίνοντας προτεραιότητα στις λεγόμενες “λιγνιτικές περιοχές”.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης των τελών κυκλοφορίας παλαιότερης τεχνολογίας αυτοκινήτων, επιβεβαιώνοντας ωστόσο τους περιορισμούς εισαγωγής τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή από τρίτες χώρες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η 6.75 Edition by Mulliner είναι το κύκνειο άσμα της Bentley Mulsanne

cars

Πόσο πωλείται μία Pagani Huayra Roadster με μόλις 320 χιλιόμετρα στο κοντέρ ;

cars

H Polestar ανοίγει τη γραμμή παραγωγής της στην Κίνα!

cars

Ένα σκάφος 15.000 ίππων για την Bugatti σας

cars

Preview και πρόγραμμα GP Άμπου Ντάμπι: Κι η αυλαία πέφτει

cars

«Project Pitlane» της Formula 1 εναντίον του COVIV-19

cars

To Toyota Yaris απέθανε. Ζήτω το Toyota Yaris!

cars

Επαναστατικό υλικό ηχομόνωσης εξέλιξε η Nissan

cars

Το Jeep Wrangler JPP 20 είναι φουλ στα αξεσουάρ

cars