CARSNEWS
MARKET

Το ονειρικό γκαράζ του μάγου Λιονέλ Μέσι

Άσχετα με το πού τοποθετείται κανείς στην ατέρμονη, πολλές φορές άκαιρη και κουραστική, κουβέντα για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, η αλήθεια είναι μία: από χθες το απόγευμα, ο Λιονέλ Μέσι έχει στο τεράστιο παλμαρέ του και το χρυσό τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, να κάνει παρέα στις 7 Χρυσές Μπάλες, το επίσης χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες (το 2008, στο Πεκίνο), το Κόπα Αμέρικα, τα 4 Τσάμπιονς Λιγκ, τα 11 πρωταθλήματα (10 με τη Μπαρτσελόνα, 1 με την Παρί Σεν Ζερμέν), τα 4 Σούπερ Καπ (3 Μπάρτσα, 1 Παρί) και τα 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων (όλα με τους «μπλαουγκράνα»).

Ό,τι και να πιστεύει κάποιος, όπως και να συγκρίνει τον «Pulga» σε σχέση με τους άλλους δυο «θεούς» της μπάλας (πχ ότι ο Μαραντόνα είχε πάρει Μουντιάλ 10 χρόνια νεότερος, ή ότι ο Πελέ το έχει κατακτήσει 3 φορές), καθαρά από πλευράς επιτευγμάτων και κατακτήσεων τίτλων, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να τον κοντράρει για τον τίτλο του GOAT (Greatest Of All Time).

Εκτός από ασύλληπτα επιτυχημένος, ο 35χρονος μάγος του δημοφιλέστερου σπορ στον πλανήτη είναι και από τους πιο ακριβοπληρωμένους όλων των εποχών. Μόνο στην Παρί και αποκλειστικά από το συμβόλαιο με την ομάδα (δίχως χορηγίες ή δικαιώματα από merchandising, δηλαδή) «καθαρίζει» 41 εκατομμύρια δολάρια (κάπου 38,6 εκατ. ευρώ) ετησίως! Με τέτοια έσοδα θα ήταν κρίμα να μην είχε στο γκαράζ του ανάλογες παρουσίες, έστω κι αν δεν το ψάχνει τόσο πολύ με τα αυτοκίνητα όσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Μέσι δεν κρύβει ότι είναι ιταλόφιλος και γκαζόφιλος, έχοντας στην κατοχή του από Ferrari 430 Spider μέχρι Pagani Zonda Tricolore!

Συγκεκριμένα μια F430 Spider, μια εκ των μόλις 3 Zonda Tricolore και μια λευκή Maserati Gran Turismo MC Stradale δεσπόζουν στα τετράτροχα αποδυτήρια του Μέσι, στα οποία συναντάμε επίσης 4 Audi (RS 6, A7, Q7, R8) που του έμειναν «προίκα» από τη συνεργασία της γερμανικής εταιρίας με τη Μπαρτσελόνα.

Δώρο αποτελεί και το πιο απλό αυτοκίνητο της συλλογής, ένα Toyota Prius 3ης γενιάς, που έλαβε ως βραβείο MVP στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2011. Επειδή είναι και οικογενειάρχης άνθρωπος, βέβαια, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα SUVs. Η αδυναμία του Μέσι είναι τα Range Rover, κατέχοντας ένα Vogue κι ένα Sport, ενώ υπάρχει και μια Cadillac Escalade προηγούμενης γενιάς.

Επιστροφή στα supercars για χάρη μιας Mercedes SLS AMG, ενώ ξεχωριστή μνεία αξίζει το πιο ακριβό, συλλεκτικό και ξεχωριστό αυτοκίνητο της συλλογής: μια εκ των μόλις 4 Ferrari 335 S Spider Scaglietti του 1957. Ο Μέσι πλειοδότησε το 2016 για τα «μάτια» της, δαπανώντας 25 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ! Οι «κακιές γλώσσες», ωστόσο, κάνουν λόγο για απώτερο κίνητρο πίσω από την αγορά της εν λόγω Ιταλίδας, πέρα από την αγάπη για τους τέσσερις τροχούς.

Στην ίδια δημοπρασία συμμετείχε κι ο CR7, o οποίος είναι διαβόητος συλλέκτης υπεραυτοκινήτων. Οι φήμες λένε πως το ανώτερο «μπιντάρισμα» του Πορτογάλου ανήλθε στα 20 εκατ. ευρώ, με τον Αργεντίνο να ανεβαίνει κατά 5 εκατομμύρια απλά και μόνο για να «μπει στο μάτι» του άσπονδου εχθρού του!

Related Articles

Ο οδηγός έχει κλείσει τα μάτια του και το Tesla πηγαίνει στον αυτόματο πιλότο

cars

Έτοιμο για ζελατίνες το πρώτο Koenigsegg Jesko

cars

Το νέο Renault Clio στην «Αυτοκίνηση 2019»

cars

Πριμαντόνα η νέα Maserati GranTurismo PrimaSerie

cars

Ένα στρατιωτικού τύπου Ford Ranger παρέδωσε η Ricardo

cars

Nissan Leaf Nismo RC, ένας ηλεκτρικός πύραυλος ήρθε στην Ευρώπη

cars

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για το Opel Corsa της 6ης γενιάς

cars

Απόβαση των κινεζικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη

cars

Ανακαλούνται οχήματα Mercedes

cars