CARSNEWS
AUTONEWS

Το ποδήλατο κάνει comeback στην ζωή μας. Εσείς ξέρετε ποιο ποδήλατο ταιριάζει στην ζωή σας;

Χαράς ευαγγέλια για τους ποδηλατάδες, αλλά και για χιλιάδες πολίτες οι οποίοι εν μέσω πανδημίας, επέστρεψαν στην Ποδηλασία δίνοντας έναν δυναμικό ρυθμό για ξέγνοιαστες εναλλακτικές βόλτες, επενδύοντας όχι μόνον σε ένα μεταφορικό μέσο, αλλά και στην φροντίδα του σώματός τους! «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» έγραψε ο Ρωμαίος ποιητής Decimus Iunius Juvenalis, γύρω στο 2ο αιώνα μ.Χ. ως προσευχή για την υγεία, πνευματική και σωματική. Για όσους από εμάς ποδηλατούμε εδώ και πολλά χρόνια, είμαστε σε θέση να καταλάβουμε ποιος είναι ο κυριότερος λόγος που «σταματάει κάποιος» να κάνει ποδήλατο. Η βόλτα με το ποδήλατο, επιβάλλεται να είναι ευχάριστη, και όχι κουραστική. Έτσι λοιπόν όταν έρθει η ώρα και διαβούμε την πόρτα κάποιου μαγαζιού για να αγοράσουμε ένα καινούριο ποδήλατο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να δούμε είναι το μέγεθός του. Το ποδήλατο «να είναι στα μέτρα μας». Αυτή είναι μία προϋπόθεση πολύ βασική έτσι ώστε να ποδηλατούμε άνετα και ξεκούραστα. Τα «καλά μαγαζιά» έχουν ανθρώπους ενημερωμένους έτσι ώστε να προσαρμόσουν ένα ποδήλατο στο σωστό μέγεθός σας. Πρώτα όμως κάντε μία δοκιμή η οποία εκτός του ότι είναι δωρεάν, θα σας πείσει για να κάνετε το επόμενο βήμα.

Η ασφάλειά σας είναι πάνω από όλα! Τα καινούργια σύγχρονα ποδήλατα, διαθέτουν καλά φρένα. Βέβαια θα πρέπει και εσείς να γνωρίζεται πως τέτοια ποδήλατα θα βρείτε στην αγορά αν έχετε διάθεση να δαπανήσετε από 250€- 500€, ….αλλά όταν χρειαστεί να φρενάρετε, θα ξέρετε ότι το ποδήλατό σας θα υπακούσει. Προτιμήστε επώνυμες εταιρίες φρένων, οι οποίες διαθέτουν πιστοποιημένες και σύγχρονες τεχνολογικά λύσεις στην αγορά. Τώρα ποιο ποδήλατο θα επιλέξετε να αγοράσετε, εξαρτάται από την χρήση που θέλετε να κάνετε. Για αυτόν το λόγο καλό θα είναι πριν πάτε σε οποιοδήποτε κατάστημα  να ξέρετε ποιός τύπος ποδηλάτου ταιριάζει στα γούστα σας. Αν θέλετε να κάνετε βόλτα στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας της Θεσσαλονίκης, είναι καλό να μην αγοράσετε ένα ΜΤΒ, το οποίο δεν έχει μόνον τα «κιλάκια» του, αλλά και τα χοντρά του ελαστικά, δημιουργούν μεγάλες τριβές, οι οποίες θα σας κουράσουν πολύ πιο εύκολα, σε αντίθεση από ένα σβέλτο City bike, ή Fitness, όπως τα ονομάζουν οι γυμναστές, τα οποία σχεδιάστηκαν για χρήση στην άσφαλτο.

Είναι απίστευτο το συναίσθημα το οποίο διαχέει ένα γρήγορο ποδήλατο στον αναβάτη του την ώρα που κινείτε απολαμβάνοντας τόσο το ρολλάρισμά του, όσο και τα γρήγορα περάσματα που κάνει από διάφορα σημεία της διαδρομής. Τώρα αν είστε λάτρεις της Ορεινής Ποδηλασίας, και θέλετε να βρίσκεστε συχνά πυκνά στην αγκαλιά της φύσης, τότε καλό είναι να ξέρετε ότι, τα ΜΤΒ, έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο σημείο όπου οι επιλογή ενός σωστού ποδηλάτου, θα σας βασανίσει λίγο, καθώς υπάρχουν πολλές κατηγορίες, ξεκινώντας με βάση την διάμετρο των τροχών, και προχωρώντας λίγο βαθύτερα, αναλόγως την χρήση του σε υποκατηγορίες που θα σας ανοίξουν την ποδηλατική σας «όρεξη» όπως: cross country, trail, all-mountain, dirt, fat bikes, και τώρα τελευταίως μπήκαν στην ζωή μας και τα ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση. Δεν ξέρω αν σας είναι αρκετά αυτά τα χαρακτηριστικά, πάντως αν θα επιθυμούσατε να αγοράσετε ένα ΜΤΒ με γνώμονα στην αστική σας μετακίνηση, τότε οπωσδήποτε πρέπει να επιλέξετε ένα ποδήλατο με διάμετρο τροχών 29 ίντσες!

Θέλω να πιστεύω πως αρκετοί από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, θα ερωτευτείτε το ποδήλατό σας για την απόλυτη ελευθερία την οποία θα σας χαρίζει καθημερινά, και θα το βάλετε στην ζωή σας για να έχετε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, και γιατί όχι κάποιοι από εσάς, να οδηγηθείτε στον απίστευτο κόσμο της αγωνιστικής ποδηλασίας! οικολογικό. Τα «Κουρσάκια» ποδήλατα δρόμου, κοινός αγωνιστικά, από ανέκαθεν έκλεβαν την παράσταση στο άθλημα της ποδηλασίας δρόμου επί δημοσίας οδού, καθώς σχεδιαστήκαν για να βοηθούν τον ποδηλάτη με την αεροδυναμική τους και το μικρό τους βάρος, κινούνται αποκλειστικά σε δρόμους με άσφαλτο και χάρις την μεγάλη διάμετρο των τροχών τους και την απίστευτη επιλογή των ταχυτήτων τους, αναπτύσσουν πολλά «γκάζια». Αυτά τα ποδήλατα είναι κατασκευασμένα από πολύ ελαφριά υλικά, έχουν αντοχή στην ακαμψία, και γι αυτό άλλωστε κοστίζουν πολύ περισσότερο από τα υπόλοιπα ποδήλατα!

Νομίζω πως τώρα που ηρέμησε αρκετά η «πατινομανία» στις πόλεις μας, θα πρέπει να σκεφτούμε  πολύ σοβαρά την αγορά ενός ποδηλάτου ως μεταφορικό μέσο! Βέβαια οι τιμές οι οποίες αντιστοιχούσαν για την αγορά ενός καλού πατινιού, κάλλιστα θα μπορούσαν να μεταπηδήσουν και στα ποδήλατα, βέβαια με πολύ περισσότερες αξιώσεις καθώς ένα καλό ποδήλατο εξαρτάται τόσο από την ποιότητα του σκελετού του, όσο και από τα περιφερειακά του. Καλό πάντως είναι να γνωρίζεται πως στα ποδήλατα όσο μειώνεται το βάρος τους, αυξάνεται η τιμή τους! Όχι δεν θέλω να κάνω τον ξύπνιο! Εσείς έχετε την επιλογή και γνωρίζεται πόσο βαθειά μπορείτε να βάλετε το χέρι στην τσέπη αποφασίζοντας πόσα χρήματα θα ξοδέψετε. Καλό είναι να γνωρίζεται πως ένα καλό ποδήλατο ΜΤΒ, «που δεν θα χαλάσει στην πρώτη βόλτα» κοστίζει από 350€- 550€. Ένα ποδήλατο Fitness ή city bike θα σας κοστίσει από 300€-600€, και μία αγωνιστική κούρσα από 750€- 1550€. Αξίζει να διαπραγματευτείτε την τιμή αγοράς, έτσι για να μην σας μείνει η πικρία για το αν θα μπορούσατε να το πάρετε φθηνότερα.

Αγαπητοί μου αναγνώστες η επένδυσή σας δεν σταματάει εδώ! Βάλτε κανένα  φραγκάκι παραπάνω γιατί θα πρέπει να αγοράσετε μία καλή κλειδαριά και ένα κράνος για να είστε κομπλέ για την βόλτα σας. Όσο για το παγουράκι την τρόμπα την ρεζέρβα και τα φώτα ….απλά πείτε στον καταστηματάρχη πως η επένδυσή σας θέλει το δωράκι της! Όσον αφορά τα ρούχα τα οποία θα πρέπει να φοράτε… αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο το οποίο θα σας αναλύσω μέσα στην εβδομάδα!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Παντρεύτηκε πρωταγωνίστρια σαπουνόπερας που λάτρευε από μωρό και τώρα περιμένουν παιδί

cars

Η Γαλλία ξεπερνώντας την Ρωσία είναι πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων στον κόσμο – Πρωτιά για τις ΗΠΑ

cars

Πρόστιμο – «μαμούθ» 1,33 εκατ. ευρώ σε οδηγό για υπερβολική ταχύτητα – Πού κόπηκε η κλήση

cars

Τα… εξηλεκτρισμένα ξεπέρασαν τα diesel για πρώτη φορά στην Ευρώπη!

cars

Η Alpina φρεσκάρει τις B5 και D5 S.

cars

KIA. Δημιούργησε ένα νέο έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων

cars

Μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Είναι νωρίς για ανακύκλωση;

cars

Το Volvo EX30 έφτασε στην Ελλάδα

cars

Peugeot. Δίνει έμφαση στο after sales

cars