CARSNEWS
AUTONEWS

Το πρόβλημα διορθώθηκε. Οι παραδόσεις του VW Golf συνεχίζονται!

Στα μέσα του Μαίου, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι “παγώνει” τις παραδόσεις του Golf 8 σε ολόκληρη την Ευρώπη μέχρι να διορθώσει ένα πρόβλημα που εντοπίστηκε στο λογισμικό του αυτοκινήτου. Το πρόβλημα αφορούσε στην αναξιόπιστη λειτουργία του συστήματος έκτακτης ανάγκης eCall αλλά η γερμανική εταιρία κινήθηκε ταχύτατα τόσο στην παύση των παραδόσεων όσο και στην επίλυση του ζητήματος ώστε αυτές να επανεκκινήσουν.

Λιγότερο από έναν μήνα μετά λοιπόν, η Volkswagen ισχυρίζεται ότι έχει διορθώσει το πρόβλημα και οι παραδόσεις του ολοκαίνουριου Golf μπορούν να ξεκινήσουν ξανά. Η αναβάθμιση του λογισμικού θα εγκατασταθεί σε όλα τα Golf που θα κατασκευαστούν από εδώ και πέρα καθώς και σε αυτά που έχουν ήδη κατασκευαστεί. Γι’ αυτο έχει εκδοθεί η εντολή για την εθελοντική ανάκληση 15.000 αυτοκινήτων τα οποία έχουν ήδη πωληθεί στην Γερμανία και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες χώρες όπου σαφώς μικρότεροι αριθμοί του νέου Golf έχουν ήδη παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους.

Για την ιστορία, το eCall είναι ένα σύστημα που έγινε υποχρεωτικό στην Ευρώπη το 2018 και μπορεί να ανιχνεύσει πότε ένα ατύχημα απαιτεί την παροχή έκτακτης βοήθειας και ενημερώνει τις υπηρεσίες αυτόματα. Προηγούμενα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι από το ίδιο πρόβλημα επηρεαζόταν και η νέα Skoda Octavia αλλά οι παραδόσεις της δεν είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν πριν τον επόμενο μήνα, οπότε δεν υπάρχει θέμα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Seat. Ενδιαφέρεται στη πράξη για το περιβάλλον

cars

Hyundai RM20e. Η Hyundai ηλεκτρίζει (με) τις επιδόσεις της!

cars

Volkswagen ID X. Ένα καυτό concept από το πουθενά!

cars

Formula 1: Καρδιακή προσβολή έπαθε πρώην οδηγός που πνίγηκε τρώγοντας στα γενέθλιά του

cars

Η Koenigsegg Jesko Absolut μπορεί, θεωρητικά, να σπάσει το “φράγμα” των 500 km/h!

cars

Η Toyota αποκλείει το ενδεχόμενο ενός καυτού GR Yaris Cross!

cars

Νέο Abarth 695 70° Anniversario. Ειδικό

cars

Η Nissan δεν θα φέρει στην Ευρώπη το Navara facelift.

cars

Νέα Mercedes-Benz C-Class. Επαναπροσδιορίζει την πολυτέλεια στη κατηγορία της και όχι μόνο

cars