CARSNEWS
AUTONEWS

Το πρόγραμμα της Volvo περιλαμβάνει το XC100 και το C40.

Το “όνομα του παιχνιδιού” τα τελευταία χρόνια είναι ένα: SUVs. Η κατηγορία συνεχίζει να αναπτύσσεται, ανεξαρτήτως μεγέθους και οι κατασκευαστές προσπαθούν να καλύψουν τα όποια κενά τους λανσάροντας νέα μοντέλα σε διαφορετικά segments ώστε να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους νέους πελάτες. Μία από αυτές τις εταιρίες είναι η Volvo που αν αληθεύουν τα τελευταία δημοσιεύματα θα λανσάρει δύο εντελώς νέα crossovers μέσα στα επόμενα χρόνια. Ένα θα στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή της γκάμας ως η νέα ναυαρχίδα και ένα θα τοποθετηθεί πιο χαμηλά ως κάτι που ακούγεται σαν την πιο προσιτή εναλλακτική της Volvo στο Polestar 2.

Η πληροφόρηση αυτή προέρχεται από αντιπροσώπους της σουηδικής εταιρίας στις Η.Π.Α. που έχουν δει πρώιμες εκδοχές των δύο αυτοκινήτων και ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους για προφανείς λόγους. Το πρώτο μοντέλο λοιπόν, είναι το XC100 που αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά μετά τα μέσα του 2023 και περιγράφεται από κάποιους ως “το XC90, το Range Rover και η Rolls-Royce Cullinan σε ένα”. Πιο αναλυτικά, πρόκειται για ένα υπερπολυτελές, μεγάλο SUV που θα βασίζεται σε μία έκδοση της SPA αρχιτεκτονικής και θα μοιράζεται αρκετά από τα εξαρτήματα του με το XC90 της επόμενης γενιάς. Επί της ουσίας, θα αποτελεί την απάντηση της Volvo στην BMW X7 και την Mercedes-Benz GLS…

Το δεύτερο μοντέλο, θα ονομαστεί C40 και θα φτάσεις στις εκθέσεις της εταιρίας κάποια στιγμή κατά το δεύτερο μισό του 2021. Θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στο στιλ ενός SUV-coupe, οπότε η εταιρία δεν στηρίζεται σε αυτό για μαζικές πωλήσεις. Αποτελεί μία ενδιαφέρουσα προσθήκη στην γκάμα της όμως και αν θέλεις να έχεις μία εικόνα, φαντάσου το XC40 Recharge με coupe-δίζουσα, κεκλιμένη οροφή, πιθανώς μειωμένη απόσταση από το έδαφος και διαφορετικά πίσω φανάρια. Ενδιαφέροντα πράγματα από την Volvo και στα δύο άκρα του φάσματος τιμών.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

1953-2023: 70 χρόνια Ράλλυ Ακρόπολις – Μια σειρά τεσσάρων ωριαίων ντοκιμαντέρ καταγράφει την ιστορία του «Αγώνα των Θεών»

cars

«Βαθιά θλίψη» για το ναυάγιο στο Αιγαίο με τρία νεκρά παιδιά εκφράζει ο ΟΗΕ

Bury

Ο λόγος που δεν λένε ποτέ «αντίο» στο τηλέφωνο οι χαρακτήρες στις τηλεοπτικές σειρές

cars

Ducati. Θεματική έκθεση στο μουσείο της για τα 20 χρόνια από τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του Troy Bayliss

cars

Ford και Google συνεργάζονται στον τομέα της συνδεσιμότητας.

cars

Ford Focus. Αρέσει αποδεδειγμένα

cars

Η γυναίκα στη Ζάκυνθο που κακοποιούσε τα ανήλικα παιδιά της ζητούσε λεφτά αντί στεφάνων στην κηδεία του άντρα της

cars

SsangYong X200 concept. Τετράγωνο γιατί… αρέσει.

cars

Το Defender αποκτά plug-in υβριδική έκδοση και όχι μόνο!

cars