CARSNEWS
AUTONEWS

Το πρώτο ηλεκτρικό της Subaru θα είναι ένα “ευρωπαϊκό” SUV.

Η συνεργασία της Toyota με την Subaru είναι πολύ πιο βαθιά από τα 86/BRZ αδερφάκια. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 ανακοινώθηκε ότι η Toyota αύξησε το μερίδιο της στην Subaru από το 17, στο 20%. Μία ανακοίνωση που έγινε μερικές εβδομάδες μετά την αποκάλυψη ότι οι δύο εταιρίες εξελίσσουν από κοινού μία νέα πλατφόρμα για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η πλατφόρμα αυτή ονομάζεται e-TNGA και όπως κάνει γνωστό η Subaru, θα χρησιμοποιηθεί για ένα ολοκαίνουριο, αμιγώς ηλεκτρικό προφανώς, SUV που θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά κατά το πρώτο μισό αυτής της δεκαετίας.

Όπως βλέπεις, το χρονοδιάγραμμα της εταιρίας όσον αφορά στο ηλεκτρικό SUV της δεν είναι ακριβώς… ξεκάθαρο αλλά τουλάχιστον γνωρίζουμε ότι θα παρουσιαστεί εντός του επόμενου 6-μηνου και ότι θα πάρει την θέση του στην μεσαία κατηγορία καθώς το μέγεθος του δεν διαφέρει σημαντικά από αυτό του Subaru Forester. Επίσης, ακούγεται αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί από την εταιρία, ότι θα ονομαστεί “Evoltis” ενώ η διαφημιζόμενη ευελιξία της πλατφόρμας η οποία μπορεί να φιλοξενήσει διαφορετικές διατάξεις όσον αφορά στους ηλεκτροκινητήρες και ποικιλία μεγεθών μπαταριών, δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε σε υποθέσεις αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου της Subaru.

Είναι ξεκάθαρο πάντως ότι η ιαπωνική φίρμα αρχίζει να ανεβάζει στροφές στο πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της καθώς πρόσφατα λάνσαρε mild-hybrid εκδόσεις των Impreza, XV και Forester ενώ παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από τις πωλήσεις των ηλεκτρικών ή υβριδικών αυτοκινήτων να αποτελούν το 40% επί του συνόλου μέχρι το 2030. Μένει να δούμε αν το “Evoltis” ή όπως αλλιώς ονομαστεί, θα αντιστοιχιστεί με κάποιο Toyota.

The post Το πρώτο ηλεκτρικό της Subaru θα είναι ένα “ευρωπαϊκό” SUV. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η BMW Hellas στην κορυφή της πολυτελούς κατηγορίας αυτοκινήτων

cars

Πότε ρίχνουν αυλαία οι «Ράδιο Αρβύλα»

Bury

Ioniq 5. Ξεκίνησε πολύ δυνατά

cars

Audi. Με τεχνολογία eAWS  στα SUV της 

cars

Ηyundai Tucson plug-in hybrid. Με διευρυμένες επιλογές η γκάμα του νέου Tucson

cars

Porsche Cayenne Coupe GTS. Δυναμική

cars

Αυτό είναι το Tauler E301

cars

Bentley Mulsanne 6.75 Edition. Η Bentley αποχαιρετά την Mulsanne…

cars

Subaru Outback Wilderness. Ακόμα πιο ικανό!

cars