CARSNEWS
AUTONEWS

Το πρώτο ηλεκτρικό van της Amazon είναι πραγματικότητα!

Η Amazon αποκάλυψε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό delivery van της. Ένα van που αποτελεί μέρος της περσινής συμφωνίας με την Rivian για την προμήθεια 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων παραδόσεων μέχρι το 2030 και σύμφωνα με τον αμερικανικό κολοσσό, αυξάνει τον πήχη για την επόμενη γενιά των delivery οχημάτων. Το μοντέλο, όπως το βλέπεις, είναι το πρώτο που παραδόθηκε στην Amazon και θα τεθεί σε υπηρεσία το 2021 με τον στόχο για τις δύο εταιρίες να είναι τα 10.000 οχήματα, σε λειτουργία, μέχρι το 2022.

Ούτε η Rivian, ούτε η Amazon ανακοίνωσαν οτιδήποτε σχετικό με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού delivery-van αλλά οι δύο εταιρίες αναφέρουν ότι το όχημα εξοπλίζεται με έναν αριθμό συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας που λειτουργούν χάρη στους αισθητήρες και τις κάμερες που παρακολουθούν ολόκληρη την περίμετρο του αυτοκινήτου ενώ το ηλεκτρικό διαθέτει ένα σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που ενσωματώνει την περίφημη… Alexa της Amazon. Κατά τα άλλα, όπως είναι απόλυτα λογικό, το van έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την πρακτικότητα στην εργασία που θα αναλάβει, με άφθονους χώρους αποθήκευσης σε πολλαπλά επίπεδα και εύκολη πρόσβαση.

Η Amazon ανακοίνωσε ότι δουλεύει και σε τεχνολογίες υποδομών για να υποστηρίξει αποτελεσματικά τα νέα ηλεκτρικά van της και για να δημιουργήσει μία αίσθηση αναγκαιότητας στην βιομηχανία αυτοκινήτου όσον αφορά στην υιοθέτηση εναλλακτικών τεχνολογιών. Να σημειώσουμε δε, ότι ενώ τα βανάκια της Rivian θα κατασκευάζονται  αρχικά στις Η.Π.Α., η Amazon έχει ήδη φέρει 1.800 οχήματα παραδόσεων στην Ευρώπη και έχει συνάψει μία διαφορετική συμφωνία για την προσθήκη 10.000 επιπλέον ηλεκτρικών οχημάτων στον στόλο της στην Ινδία μέχρι το 2025.

The post Το πρώτο ηλεκτρικό van της Amazon είναι πραγματικότητα! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H SYM εξελίσσει κινητήρες με κυψέλες υδρογόνου!

cars

Στις 28 Ιανουαρίου το ολοκαίνουριο Seat Leon!

cars

Νέα Porsche Macan. Ανανέωση… ξανά!

cars

Ducati. Με πλήρη γκάμα

cars

Toyota C+pod. Προσωπική ηλεκτροκίνηση!

cars

Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. Δείχνει τον δρόμο για την αειφόρο ανάπτυξη

cars

Αυτό το ηλεκτρικό, αγωνιστικό VW Golf R μας δείχνει το μέλλον!

cars

Απίστευτο: Ισχυροί άνεμοι μετακίνησαν λίμνη της Καλιφόρνιας κατά τρία χιλιόμετρα

cars

Η Βουδαπέστη κάλεσε τον αμερικανό πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί για μια φράση του Μπάιντεν περί «δικτάτορα» Ορμπάν

cars