CARSNEWS
NEW MODELS

Το πρώτο plug-in υβριδικό Audi παρουσιάστηκε πριν από 30 ολόκληρα χρόνια

Όποιον και αν ρωτήσει κανείς σχετικά με τα plug-in υβριδικά μοντέλα θα πάρει την απάντηση πως έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια του εξηλεκτρισμού και της μετάβασης προς την ηλεκτροκίνηση. Στην πραγματικότητα όμως τα plug-in υβριδικά υπήρχαν πολύ πιο πριν από ότι νομίζουμε.

Π.χ. από το 1990 όταν η Audi είχε παρουσιάσει στην τότε έκθεση της Γενεύης το πειραματικό 100 Avant Quattro Duo. Το οποίο βασιζόταν στην έκδοση στέισον, Avant σύμφωνα με την ονοματολογία της Audi του προκατόχου του A6, του 100 και όμως λέει και το όνομά του είχε δύο κινητήρες.

Ένα πεντακύλινδρο 2.300 cc που απέδιδε 136 PS και κινούσε τους εμπρός τροχούς και έναν ηλεκτροκινητήρα της Siemens με 13 ίππους που κινούσε τους πίσω. Για την τροφοδοσία του υπήρχε μια συστοιχία μπαταριών νικελίου καδμίου κάτω από το δάπεδο του πορτμπαγκάζ που εξασφάλιζε ηλεκτρική κίνηση για έως και 39 km.

Προκειμένου το 100 Avant Quattro Duo να κινηθεί ηλεκτρικά έπρεπε ο οδηγός να επιλέξει στο κιβώτιο τη νεκρά και να πατήσει το μπουτόν «Ε» στα ταμπλό. H τελική ταχύτητα στην περίπτωση αυτή ήταν 50 km/h ενώ υπήρχε και σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Συνολικά κατασκευάστηκαν 10 μονάδες του 100 Avant Quattro Duo που χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορα πιλοτικά προγράμματα, ενώ το A4 Avant Duo που παρουσιάστηκε 6 χρόνια μετρά θεωρείται το πρώτο ευρωπαϊκό plug-in υβριδικό.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ανακοινώθηκε επισήμως το μικρό SUV της Toyota

cars

To Ford Bronco θα έχει και έκδοση Raptor με πάνω από 400 PS

cars

Αυτό είναι το νέο Seat Leon, για πρώτη φορά με PHEV έκδοση!

cars

Γιατί η Bugatti Chiron Pur Sport πιάνει μόλις 351 χλμ./ώρα;

cars

Επαναστατικό υλικό ηχομόνωσης εξέλιξε η Nissan

cars

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης με 8 προσθήκες

cars

H Hyundai προχωρά με την crossover εκδοχή του i20

cars

Στην παραγωγή το ηλεκτροκίνητο supercar των Κινέζων

cars

VW-Dieselgate: Ποιό είναι το ποσό της αποζημίωσης που θα πάρουν Γερμανοί καταναλωτές

cars