CARSNEWS
NEW MODELS

Το Τ.50 του Gordon Murray είναι ο πνευματικός διάδοχος της McLaren F1

Το αυτοκίνητο που θεωρείται από πολλούς η σύγχρονη εκδοχή της McLaren F1, μιας και τα δύο έχουν σχεδιαστεί από τον ίδιο άνθρωπο τοn Gordon Murray, παρουσιάστηκε πλέον επίσημα. Και σε πολλούς τομείς εντυπωσιάζει, υιοθετώντας στοιχεία και από τη Φόρμουλα 1 χωρίς όμως να θέλει να είναι ένα μονοθέσιο για δημόσιους δρόμους.

Η εμφάνισή του έχει στοιχεία από τη McLaren F1, ενώ εδώ πέρα από τις πόρτες προς τα πάνω ανοίγει και το κάλυμμα του κινητήρα, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο κέντρο. Και τροφοδοτείται με αέρα και από το χαρακτηριστικό ρύγχος στην οροφή.

Ακόμα πιο χαρακτηριστικός ο ανεμιστήρας στο πίσω μέρος που θυμίζει τις Brabham που είχε σχεδιάσει ο Murray τη δεκαετία του ’80. Όπως και εκεί έτσι και εδώ εξασφαλίζει πολύ μεγάλη κάθετη δύναμη, ενώ όπως αναφέρεται από την κατασκευάστρια βελτιώνει το συντελεστή οπισθέλκουσας κατά 12,5%.

Στο εσωτερικό οι επιρροές από την McLaren F1 είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, μιας και η διάταξη είναι τριθέσια με τον οδηγό να κάθεται μπροστά και στο κέντρο μια τους δύο επιβάτες πίσω και στα πλάγιά του. Χαρακτηριστικά είναι πως τα καθίσματά τους ζυγίζουν μόλις 3 kg, ενώ αυτό του οδηγού 7, ενώ γενικά έχει γίνει προσπάθεια να κρατηθεί το βάρος χαμηλά. Με απόλυτη επιτυχία μάλιστα, μιας και το T.50 ζυγίζει, με όλα τα απαραίτητα υγρά μόλις 987 kg.

Ο τοποθετημένος στο κέντρο κινητήρας είναι ένας ατμοσφαιρικός V12 4,0 lt, που έχει εξελιχθεί από την Cosworth και αποδίδει 663 ίππους στις 11.500 rpm και 467 Νm. Στις ιδιαιτερότητές τους, πέρα από τα 0,3 δευτερόλεπτα που χρειάζεται για να φτάσει από το ρελαντί στον κόφτη στις 12.100 rpm περιλαμβάνεται και ο λόγιος συμπίεσης του 14:1.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νομιμοποιείται η οδήγηση με προσωρινή άδεια για τους νέους οδηγούς

cars

Το Tesla Model 3 τα βάζει με Nissan GT-R και Chevrolet Camaro (Video)

cars

Video: Burn out από Ρώσο ημίθεο πάνω σε πλατφόρμα μεταφοράς

cars

Οι νέες τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ελληνικής αγοράς

cars

Αυτό είναι το νέο Seat Leon!

cars

Το VW Karmann Ghia έκλεισε τα 65 και παραμένει κομψό

cars

Η απόλυτη ηλεκτρική κόντρα: Τesla Model S Raven vs Porsche Taycan Turbo S

cars

To νέο Opel Mokka X κάνει τη σχεδιαστική έκπληξη

cars

Φυλάκιση 6 μηνών σε οδηγό φορτηγού για εγκληματική αναστροφή (Video)

cars