CARSNEWS
AUTONEWS

Το… υπερηχητικό SSC Tuatara πραγματοποιεί το ντεμπούτο του.

Η πορεία του SSC Tuatara μέχρι αυτό το σημείο δεν ήταν εύκολη. Το μοντέλο ανακοινώθηκε σχεδόν πριν από μία δεκαετία αλλά η εξέλιξη και η προετοιμασία για την παραγωγή του καθυστέρησαν οπότε έπρεπε να φτάσουμε μέχρι την φετινή έκθεση της Philadelphia για να δούμε το πρώτο αυτοκίνητο που προορίζεται για πελάτη. Ευτυχώς, η Shelby SuperCars (SSC) βρήκε τον τρόπο να κάνει το όραμα της πραγματικότητα και όπως μόλις είπαμε, αυτό είναι το πρώτο από τα 100 Tuatara που θα κατασκευαστούν συνολικά.

Κάτω από το εντυπωσιακό παρουσιαστικό, κρύβεται ένα ανθρακονημάτινο, monocoque πλαίσιο και ένας twin-turbo, flat-plane V8 με χωρητικότητα 5,9 λίτρων ο οποίος αποδίδει 1.750 άλογα με E85 και “μόλις” 1.350 άλογα με την χρήση βενζίνης 91 οκτανίων. Αυτός, συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτοματοποιημένο κιβώτιο ενώ το χαμηλό βάρος που χάρη και στο ανθρακονημάτινο αμάξωμα δεν υπερβαίνει τα 1.247 κιλά και η εξαιρετικά αεροδυναμική (Cd 0,279) δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για εξωπραγματικές επιδόσεις.

Το SSC Tuatara όμως δεν είναι κάποιο σκληροπυρηνικό παιχνίδι για την πίστα. Προσφέρει ένα premium ηχοσύστημα, σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με οθόνη αφής, σύστημα κλιματισμού, ηλεκτρικά παράθυρα κ.ά. Στο τιμόνι ενσωματώνονται τα paddles για τον χειρισμό του κιβωτίου ενώ σύμφωνα με την SSC, το Tuatara μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα  και κάποιον δίμετρο με κράνος! Άνετο λοιπόν. Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό είναι το ελάχιστο που θα περίμενε κάποιος για ένα αυτοκίνητο του οποίου η αξία είναι περί τα 1,3 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα μένει να δούμε αν η SSC θα προσπαθήσει να επανακτήσει το στέμμα του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο, σπάζοντας το ρεκόρ της Bugatti και “παίρνοντας το αίμα της πίσω”.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Honda e-Drag. Φτιαγμένο για έναν σκοπό!

cars

Skoda Octavia RS iV. Με νέο focus αλλά τον ίδιο χαρακτήρα!

cars

ΙΜΕΤ. «Τα αυτοκίνητα αποκτούν αισθήσεις»

cars

ID.3. Μπορείτε να το δείτε στο Golden Hall

cars

Skoda. Mε Fabia Rally2 evo στη WRC3 o Όλιβερ Σόλμπεργκ

cars

Η Maserati Grecale παίζει στα χιόνια.

cars

H Lady Gaga είναι στα καλύτερα της – Οργιάζουν οι φήμες για αρραβώνα

cars

Πένθος στον Ολυμπιακό: Πέθανε ο Μιχάλης Φωτίου, ιστορικό στέλεχος της ΠΑΕ

cars

Jeep. Nέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο

cars