CARSNEWS
NEW MODELS

Το φθινόπωρο η παρουσίαση του ηλεκτροκίνητου Hummer

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Hummer θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα αστείο ή ένα παράδοξο, όμως δεν είναι. Αυτό που ήταν μια αντιπροσωπευτική δημιουργία «αυτοκινητικής υπερβολής» και αποτέλεσε αντικείμενο επίδειξης, πλέον θα θεωρείται ως ένα όχημα που θα προστατεύει το περιβάλλον (sic) και θα έχει επιδόσεις ενός supercar. Οι άνθρωποι της GMC συνεχίζουν τη διαδικασία εξέλιξης του νέου μοντέλου και –όπως ανακοινώθηκε– θα παρουσιάσουν επίσημα το πρωτότυπό του εντός του φθινοπώρου, χωρίς όμως να ορίσουν ακριβή ημερομηνία. Η κυρία Mary Teresa Barra, Διευθύνουσα Σύμβουλος της General Motors, σε ραδιοφωνική συνέντευξή της τόνισε ότι η παρουσίαση θα γίνει μέσω διαδικτύου και θα χρησιμοποιηθούν οι σύγχρονες δυνατότητες της τεχνολογίας, όπως ολογράμματα ή συστήματα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, για να είναι πιο ενδιαφέρουσα η διαδικασία. 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το ηλεκτροκίνητο Hummer θα αρχίσει να κατασκευάζεται έναν χρόνο αργότερα, το φθινόπωρο του 2021. Θα διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες και η μέγιστη συνδυαστική ισχύς τους θα φτάνει τους 1.013 PS. Οι μπαταρίες του θα είναι τεχνολογίας Ultium, την οποία έχουν εξελίξει στην GM, θα είναι από 50 kWh έως 200 kWh και έχουν δυνατότητα φόρτισης σε δίκτυο 800 V και ισχύ φόρτισης μέχρι και 350 kW.

Όπως έχει ανακοινωθεί, το αυτοκίνητο θα διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 και θα επιταχύνεται από τα 0-97 km/h (0-60 mph) σε περίπου 3,0 δευτερόλεπτα. Στο παρακάτω, σύντομο σε διάρκεια βίντεο μπορούμε να δούμε στιγμιότυπα με τη διαδικασία δημιουργίας του πρωτότυπου Hummer EV, ενώ τον ρόλο του αφηγητή σε αυτό έχει αναλάβει ο LeBron James, ο γνωστός παίκτης του NBA στην ομάδα των Los Angeles Lakers.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τρισδιάστατη ξύλινη επένδυση στην Bentley Flying Spur

cars

Πωλούνται οι εγκαταστάσεις της McLaren στο Woking

cars

Ανανέωση και υβριδική τεχνολογία για το Kia Rio

cars

Οι «μάγοι» του FCA Heritage Officine Classiche πιάνουν και πάλι δουλειά

cars

To NIO EC6 είναι ένα κόμπακτ SUV

cars

Το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση – Συνεχής ενημέρωση

cars

Στα 9.000 ευρώ η επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου στη Γερμανία

cars

Αυτό είναι ένα απόλυτο Subaru Crosstrek!

cars

Η οικογένεια Peugeot σκοπεύει σε αύξηση των μετοχών της

cars