CARSNEWS
NEW MODELS

Το όνειρο της BMW M1 ζει!

Η επιστροφή της BMW στην ευρύτερη κατηγορία των sportscars πραγματοποιήθηκε με έναν απροσδόκητο τρόπο μιας και η Βαυαροί όχι μόνο θέλησαν να ακονίσουν τα βέλη τους αλλά και να επιδείξουν την τεχνολογική πρόοδο που σημείωσαν από εκείνη την εποχή που οι υβριδική κινητήρες αποτελούσαν έναν χαριτωμένο αστεϊσμό.

Ο λόγος για το BMW i8, το οποίο με τον καινοφανή χαρακτήρα του απέδειξε πως ένας «μαζικός» κατασκευαστής αυτοκινήτων μπορεί να δημιουργήσει από τη μία ημέρα στην άλλη εξωτικές κατασκευές, η μοναδικότητα των οποίων δεν εξαντλείται στις λίγο πολύ αναμενόμενες σχεδιαστικές ιδιαιτερότητές τους.

Το απρόβλεπτο των Βαυαρών είναι αυτό που κρατά ζωντανή την ελπίδα αναβίωσης της θρυλικής BMW M1, ενός sportscar το οποίο μπήκε στην παραγωγή στα τέλη της δεκαετίας του 1970 αποτελώντας το πρώτο και το τελευταίο μέχρι την έλευση του υβριδικού i8 κεντρομήχανου αυτοκινήτου της BMW.

Η νέα BMW M1 δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο sportscar το οποίο θα εξαντλεί τα τεχνολογικά περιθώρια των ημερών μας συνδυάζοντας τις απαιτούμενες επιδόσεις με τη μέγιστη δυνατή αυτονομία.

Το χαμηλό βάρος που εξασφαλίζει η χρήση συνθετικών υλικών αποτελεί ένα ακόμα «κλειδί» στην επιτυχία ενός εγχειρήματος το οποίο μπορεί να αντιβαίνει με τους κανόνες της λογικής όχι όμως και με τα όνειρα των απανταχού οπαδών της BMW.

Βγαλμένο από τα ίδια όνειρα μοιάζει και το σχεδιαστικό project το οποίο επιχειρεί να προβλέψει το μέλλον ενός αυτοκινήτου που αν μη τι άλλον διαθέτει όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να αντιπαρατεθεί με τους παραδοσιακούς «παίκτες» της κατηγορίας των sporstscars.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Μια μοτοσυκλέτα έτοιμη να γίνει… Pagani

cars

Δοκιμάζουμε το πολυδιάστατο ΚΙΑ XCeed των 140 ίππων (video)

cars

Ποιό ήταν το πιο δημοφιλές σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο για το 2019;

cars

Oι βιομηχανίες ξεκινούν δειλά την επαναλειτουργία των εργοστασίων

cars

Κατασκευάζοντας μία χειροποίητη, ξύλινη, Mustang Shelby GT500 (βίντεο)

cars

Ανανεωμένη και hi-tech η Mercedes-Benz E-Class

cars

GP Σάο Πάολο – Κατατακτήριες: Ιστορική pole Magnussen στο Interlagos!

cars

H Bentley Continental GT Mulliner Convertible ξεχειλίζει από πολυτέλεια

cars

Νέοι, “ιστορικοί” χρωματισμοί για την Alfa Romeo Giulia GTA

cars