CARSNEWS
AUTONEWS

Το όνομα του νέου supercar της Maserati, MC20!

Η Maserati θα παρουσιάσει τον ερχόμενο Μάιο ένα νέο supercar και εχθές, εκμεταλλεύτηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα για να αποκαλύψει το όνομα του. Γιατί το νέο μοντέλο της ιταλικής εταιρίας θα ονομαστεί MC20 και δεν υπάρχει πιο ταιριαστή μέρα για να το αποκαλύψεις από τις 20/02/2020.

Σύμφωνα με την Maserati, η MC20 θα είναι η “φυσική εξέλιξη της εξαιρετικά επιτυχημένης MC12” όπως γίνεται εμφανές και από το όνομα. Τα δύο μοντέλα μοιράζονται το “MC” που σημαίνει Maserati Corse και έχει την δική του σημασία αλλά ο αριθμός που ακολουθεί στο νέο supercar δεν επιλέχθηκε… τυχαία! Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

Το πρώτο αγωνιστικό που φόρεσε την τρίαινα ήταν η Tipo 26 όπου ο αριθμός έδειχνε την χρονιά παραγωγής και με τον ίδιο τρόπο, η MC20 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που γεννιέται κατά τη νέα Εποχή της εταιρίας.

Επιστρέφοντας στο “MC” όμως, η Maserati είχε μία ακόμα σημαντική ανακοίνωση να κάνει: Επιστρέφει στους αγώνες. Η MC12 ήταν το τελευταίο αγωνιστικό της εμβληματικής μάρκας και με 22 νίκες, οι 3 εκ των οποίων στις 24 ώρες του Spa-Francochamps, και 14 πρωταθλήματα (οδηγών, κατασκευαστών και ομάδων) κατά το χρονικό διάστημα από το 2004 έως το 2010, ήταν όντως επιτυχημένο. Μία επιτυχία που ελπίζει να συνεχίσει με την MC20, αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε το πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχει, ούτε καν την κατηγορία.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε κάτι να περιμένουμε τον Μάιο. Μία νέα Maserati, αντάξια του ονόματος της, “made in Italy” και εφοδιασμένη με προηγμένη τεχνολογία καθώς εκτός από την “βασική” βενζινοκίνητη έκδοση, θα προσφέρεται τόσο ως υβριδική όσο και ως αμιγώς ηλεκτρική!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Hyundai. Πρωτοπορεί στα αυτόματα κιβώτια

cars

David Brown Mini Remastered Oselli Edition. Καυτό και… πανάκριβο!

cars

Seat MÓ 50 – Για στιλάτες αστικές μετακινήσεις

cars

Μετά από μήνες διαφωνιών, η Βουλή των Αντιπροσώπων τις ΗΠΑ ενέκρινε το πακέτο βοήθειας σε Ουκρανία και Ισραήλ

Bury

Οι κρέμες σώματος που θα ενυδατώσουν πραγματικά το δέρμα σας

cars

Παγκόσμια ανησυχία για άμεση επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – «Η Τεχεράνη μετακινεί πυραύλους»

cars

Υβριδικό Ford Police Interceptor

cars

Βίντεο από συλληφθέντα για το μακελειό στη Μόσχα – Ισχυρίζεται ότι του έδωσαν μισό εκατ. ρούβλια για να σκοτώσει

cars

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες σε βομβαρδισμό στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας

cars