CARSNEWS
AUTONEWS

Το 2025 οι πρώτες ηλεκτρικές Aston Martin.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει για ολοένα και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και οι κατασκευαστές, αναγκασμένοι να συμμορφωθούν, ξετυλίγουν τα πλάνα εξηλεκτρισμού τους. Από τον κανόνα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει η Aston Martin που παρότι ανήκει στην κατηγορία των “specialty” κατασκευαστών εξωτικών οχημάτων, έχει το δικό της σχέδιο που σύμφωνα με τον Lawrence Stroll, περιλαμβάνει την παραγωγή των πρώτων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων στην Αγγλία το 2025.

Να θυμίσουμε ότι ο Καναδός δισεκατομμυριούχος Lawrence Stroll, ηγήθηκε ενός consortium που έσωσε την αγγλική εταιρία μέσω ενός πακέτου 535 εκατομμυρίων λιρών το 2020 και έχει στην κατοχή του το 22% των μετοχών της Aston Martin, οπότε οι δηλώσεις του έχουν ιδιαίτερο βάρος. Ο Stroll λοιπόν ανέφερε ότι ένα ηλεκτρικό sports car θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις στο Gaydon της Αγγλίας ενώ την παραγωγή ενός ηλεκτρικού SUV θα αναλάβει το νέο εργοστάσιο στο St. Athan της Ουαλίας. Φυσικά, η Aston Martin δεν έχει απολύτως καμία πρόθεση να σταματήσει να προσφέρει “παραδοσιακούς” κινητήρες αφού και αυτοί έχουν το δικό τους, φανατικό κοινό ενώ θα εμπλουτίσει την γκάμα της και με εξηλεκτρισμένες εκδόσεις κάποιων υπαρχόντων μοντέλων όπως η δημοφιλής DBX. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι η προέλευση των ηλεκτρικών κινητήριων συνόλων καθώς ναι μεν η Daimler έχει ένα ποσοστό της τάξης του 20% στην Aston Martin και η αγγλική εταιρία συνεργάζεται στενά με την Mercedes-AMG, αλλά όπως τόνισε ο Stroll, εξετάζονται όλες οι πιθανές εναλλακτικές.

Η ανακοίνωση της Aston Martin για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Αγγλία έχει και πολιτική σημασία αφού η χώρα αντιμετωπίζει δυσκολίες στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στον απόηχο του Brexit και η δέσμευση μίας από τις πλέον ιστορικές εταιρίες θα μπορούσε να εκληφθεί ως ψήφος εμπιστοσύνης.

The post Το 2025 οι πρώτες ηλεκτρικές Aston Martin. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Βρες τις διαφορές με την Bentley Bentayga facelift…

cars

Ο καιρός σήμερα 14/3/2024

cars

Nissan Leaf Nismo RC. H ηλεκτροκίνηση σε άλλο επίπεδο

cars

Ο Τραμπ απειλεί με απέλαση τον πρίγκιπα Χάρι

cars

Mini Aceman: Ολοκληρώθηκαν οι τελικές δοκιμές υπό ακραίες συνθήκες – Αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη παρουσίασή του

cars

J2US: Ανατροπή με την αποχώρηση στο φινάλε από τον Νίκο Κοκλώνη

cars

Νέο Isuzu D-Max. Τολμηρό και συνολικά αναβαθμισμένο.

cars

Ford On-Line Bonus. Εύκολα με ασφάλεια και επιπλέον όφελος

cars

Audi. Με μεγαλύτερη αυτονομία τα plug-in υβριδικά Q5, A6 και A7

cars