CARSNEWS
AUTONEWS

Το Across είναι το νέο SUV της Suzuki και βασίζεται στο Toyota RAV4!

Το Across είναι το πρώτο απτό δείγμα της συνεργασίας Suzuki και Toyota όπως αυτή ανακοινώθηκε πριν από μερικούς μήνες. Ένα SUV που βασίζεται στο Toyota RAV4 και αποτελεί μία πρώτη γεύση για το πώς σκοπεύουν να διαφοροποιούν τα “κοινά” μοντέλα τους στο μέλλον αλλά ας μην προτρέχουμε. Προς το παρόν, έχουμε μπροστά μας το Suzuki Across, που ξεχωρίζει από το αδερφό RAV4 καταρχάς με την ενσωμάτωση της χαρακτηριστικής γρίλιας της Suzuki σε ένα γενικό σχήμα που προφανώς, είναι αρκετά γνώριμο. Έπειτα έχουμε τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες καθώς και τα νέα φωτιστικά σώματα ενώ το πακέτο ολοκληρώνουν οι 19άρες ζάντες ελαφρού κράματος. Οι αλλαγές είναι ακόμα πιο… διακριτικές στο εσωτερικό, όπου παρατηρούμε τόσο το νέο τιμόνι όσο και το γενικώς παρόμοιο design, συμπεριλαμβανομένης της 9άρας οθόνης στο πάνω μέρος του ταμπλό για τον χειρισμό του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και άλλων υπολειτουργιών του αυτοκινήτου.

Κάτω από την επιφάνεια, κρύβεται το plug-in υβριδικό σύνολο του RAV4, που συνδυάζει έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα με χωρητικότητα 2,5 λίτρων με δύο ηλεκτροκινητήρες – έναν στον εμπρός άξονα και έναν στον πίσω. Η Suzuki δηλώνει ότι ο ηλεκτροκινητήρας μπροστά παράγει 182 άλογα και 270 Nm ροπής και πως ο πίσω προσφέρει άλλους 54 ίππους και ότι αντλούν ενέργεια από μία μπαταρία 18,1 kWh που είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, αν και η ιαπωνική εταιρία δηλώνει πως οι εκπομπές CO2 δεν ξεπερνούν τα 22 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Όπως και στο RAV4 δε, η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson εμπρός και διπλά ψαλίδια πίσω ενώ το βάρος του νέου μοντέλου της Suzuki αγγίζει τα 1.940 κιλά – διόλου ευκαταφρόνητο για ένα μοντέλο με μήκος 4,63 μέτρων, πλάτος 1,85 και ύψος 1,69 με μεταξόνιο της τάξης των 2,69 μέτρων!

Φυσικά, οι υποψήφιοι αγοραστές θα επωφεληθούν και από την πλήρη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας που περιλαμβάνει συστήματα όπως το Pre-Collision System, το Lane Tracing Assist, το Dynamic Radar Cruise Control, το Rear Crossing Traffic Alert και όχι μόνο. Οι πωλήσεις του Suzuki Across θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη το ερχόμενο φθινόπωρο με την τιμή του νέου μοντέλου να ανακοινώνεται κοντά στο λανσάρισμα του στην αγορά, αν και η λογική λέει ότι δεν θα απέχει πολύ από αυτήν του Toyota RAV4.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Peugeot. Η τεράστια εξέλιξη του τιμονιού της

cars

Η McLaren Elva είναι ένα συγκλονιστικό roadster 815 ίππων!

cars

Η ΕΕ δίνει 500 εκατ. ευρώ για να αυξηθεί η ικανότητα παραγωγής πυρομαχικών στην ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία

cars

Το Nissan Re-Leaf είναι ένα off-road όχημα άμεσης επέμβασης.

cars

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της Κυριακής: Η μοίρα μου έπαιξε άσχημο παιχνίδι, θα παλέψω για τη δικαίωση του παιδιού μου

cars

Toyota: Μετά το Yaris Cross, έρχεται και η Corolla Cross;

cars

Η Mercedes-Benz μένει πιστή στη μηχανή εσωτερικής καύσης…. όσο την συμφέρει!

cars

Fiat Professional Ducato. Για διακοπές

cars

Ανήλικος επιτέθηκε σε 68χρονη ομογενή έξω από εκκλησία στη Νέα Υόρκη

Bury