CARSNEWS
AUTONEWS

Το Ariel Nomad μεταμορφώνεται από την Borgwarner σε ένα ηλεκτρικό παιχνίδι!

Οι κατασκευαστές έχουν στείλει το μήνυμα τους: τα ηλεκτρικά ήρθαν για να μείνουν ή αν προτιμάς, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Είτε μας αρέσει, είτε όχι θα πρέπει να συμβιβαστούμε με το γεγονός ότι έχουμε μπει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Κι αν δεν μας αρέσει τώρα, οι πειραματισμοί των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο ίσως κάνουν ελκυστικότερη την ιδέα ενός ηλεκτρικού. Η Borgwarner για παράδειγμα, μετέτρεψε σε ηλεκτρικό ένα Ariel Nomad.

Το Nomad, στην εργοστασιακή μορφή του, είναι ένα παιχνίδι για το χώμα όπως είναι το Atom για την άσφαλτο. Κινείται χάρη σε έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,4 λίτρων της Honda, ο οποίος παράγει 240 ίππους και 300 Nm ροπής και μοναδικός του στόχος είναι η μέγιστη παραγωγή διασκέδασης για τον οδηγό. Είναι, σε οτιδήποτε έχει σημασία, ένα buggy το οποίο μπορείς να αγοράσεις και να “οργώσεις” τα βουνά. Η Borgwarner λοιπόν, αφαίρεσε τον βενζινοκινητήρα και όλα τα περιφερειακά ώστε να τοποθετήσει το δικό της κινητήριο σύνολο που αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ιπποδύναμης 270 ίππων που κινούν του δύο πίσω τροχούς ανεξάρτητα, μέσω της “eDriveGear” μετάδοσης και μία υδρόψυκτη μπαταρία 30 kWh.

Σύμφωνα με την εταιρία, η εκτενής χρήση torque vectoring βελτιώνει σημαντικά την απόκριση του αυτοκινήτου στις εντολές του οδηγού και επιτρέπει στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας να αυξάνει την αυτονομία του ηλεκτρικού Nomad. Όσο για την επιλογή της Borgwarner σχετικά με το όχημα στο οποίο θα επιδείξει την τεχνολογία της; Η επίσημη γραμμή είναι ότι το Nomad προσφέρει πολύ εύκολη πρόσβαση για την προσθαφαίρεση εξαρτημάτων αλλά εγώ πιστεύω ότι επιλέχθηκε για την διασκέδαση των μηχανικών. Φυσικά αστειεύομαι. Το όλο project πάντως είχε διάρκεια 6 μηνών και η μετατροπή δεν έχει επηρεάσει τις δυνατότητες του Nomad.

Related Articles

Ferrari Omologata. Μοναδική, κυριολεκτικά και μεταφορικά!

cars

Porsche: Η ζήτηση για την Taycan καθυστερεί την Cross Turismo.

cars

Φεύγουν 10 παίκτες από τον Ολυμπιακό – Νέες συμφωνίες για Αλεξανδρόπουλο, Όρτα, Κάρμο

Bury

Mitsubishi Outlander PHEV. Χωρίς φόρο για εταιρική χρήση

cars

Αναβίωσε το Μπουρανί στον Τύρναβο με κέφι, πειράγματα και τεράστιους φαλλούς

cars

Ares Design Wami Lalique Spyder. Και τώρα, κάτι διαφορετικό.

cars

Ford Ranger Raptor Special Edition. To απόλυτο

cars

Το Lynk & Co 03 Cyan Concept κατέρριψε 2 ρεκόρ με μία προσπάθεια!

cars

Μαρία Σάκκαρη: Εύκολη πρόκριση στον 3ο γύρο του Miami Open με νίκη επί της Γουάν

cars