CARSNEWS
AUTONEWS

Το Audi A8 L Security είναι ένα θωρηκτό σχεδόν 4 τόνων!

Οι θωρακισμένες εκδόσεις πολυτελών μοντέλων δεν είναι κάτι νέο στην αγορά. Πολλές εταιρίες λανσάρουν τις δικές τους, εργοστασιακές προτάσεις ενώ υπάρχουν πάντοτε και εταιρίες που δεν σχετίζονται με τους κατασκευαστές οι οποίες κάνουν αυτή τη δουλειά κατά παραγγελία. Τώρα, έφτασε η ώρα για την Audi να παρουσιάσει το θωρακισμένο A8  στη Ρωσία και περιέργως (ή λογικά, ανάλογα πώς το βλέπει κανείς) το έκανε χωρίς ούτε καν ένα δελτίο τύπου.

Αυτό είναι λοιπόν το A8 L Security που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ώστε να προστατεύει τους επιβάτες του από κάθε λογής επίθεση – σε λογικά πλαίσια βεβαίως. Η καμπίνα προστατεύεται από αλεξίσφαιρο κλάσης VR9 ενώ τα παράθυρα, το παρπρίζ και το πίσω τζάμι πληροί τις προδιαγραφές της κλάσης 10. Η γερμανική εταιρία έχει εξοπλίσει το A8 L Security με ένα ολοκληρωμένο σύστημα πυρόσβεσης που καλύπτει το πάτωμα, τους θόλους, το ρεζερβουάρ καυσίμου και τον χώρο του κινητήρα και σε ένα επίσης θωρακισμένο κουτί στο πορτ-μπαγκάζ έχουν τοποθετηθεί τα συστήματα τηλεπικοινωνιών του αυτοκινήτου μαζί με μία επιπλέον μπαταρία.

Σύμφωνα με την Audi, η κατασκευή του A8 L Security απαιτεί περίπου 400 ώρες επιπλέον εργασίας σε ξεχωριστές εγκαταστάσεις από εξειδικευμένο προσωπικό ενώ το αυτοκίνητο δοκιμάζεται αφού ολοκληρωθεί από ειδικούς που εκτιμούν το επίπεδο θωράκισης. Τα run-flat ελαστικά επιτρέπουν στον οδηγό να διαφύγει από μία επικίνδυνη κατάσταση ακόμα και με σκασμένο λάστιχο ενώ αν οι πόρτες κολλήσουν ή δεν μπορούν να ανοίξουν φυσιολογικά για οποιονδήποτε λόγο, έχουν τοποθετηθεί μικρές ποσότητες εκρηκτικής ύλης στους μεντεσέδες. Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το σύστημα εξαερισμού, που “σφραγίζει” την καμπίνα αν ανιχνεύσει υπερβολικές ποσότητες ρύπων ή βλαβερών στοιχείων και παρέχει φρέσκο αέρα στους επιβάτες για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Όλα αυτά βέβαια, έχουν αντίκτυπο τόσο στο βάρος του αυτοκινήτου, όσο και στην τιμή του. Το A8 L Security ζυγίζει 3.875 κιλά και κατά συνέπεια, χρειάζεται έναν ανάλογα ισχυρό κινητήρα για να κινηθεί με την ταχύτητα που πρέπει. Γι’ αυτό, παρότι βασίζεται στο A8 L, χρησιμοποιεί τον twin-turbo V8 του S8 που προσφέρει 571 ίππους και 800 Nm ροπής και είναι σε θέση να επιταχύνει στα 100 km/h το… θωρηκτό σε 6,3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να είναι περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 210 km/h. Όσο για την τιμή; Ξεκινά από τα €700.000 στη Ρωσία (με την τρέχουσα ισοτιμία) – λογικά τα έχεις αν χρειάζεσαι αυτού του είδους την προστασία από το αυτοκίνητο σου!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Έρωτας Φυγάς – Spoiler: Ο Μάρκος πεθαίνει και η Αλεξάνδρα βυθίζεται σε βαθύ πένθος

cars

Η Tesla πήρε έγκριση και μπορεί να παράγει αυτοκίνητα στην Κίνα.

cars

Ford F-150 Lightning: Ένα ηλεκτρικό pickup με ροπή 1.000+Nm και 0-100 σε 5 δευτερόλεπτα

cars

Survivor: Η Ευγενία Μπόρλα είναι υποψήφια για αποχώρηση

cars

Audi R8 V10 RWD. Δυνατό και πισωκίνητο

cars

Nέο Volkswagen Golf. Έτοιμη η όγδοη γενιά του

cars

Touring Superleggera Arese RH95. Εορταστική και ξεχωριστή!

cars

Toyota Hilux AT35. Φτιαγμένο να μην το σταματά τίποτα!

cars

Μέσα στο 2019 τα νέα Hyundai Sonata και Genesis GV80

cars