CARSNEWS
AUTONEWS

Το carbon αμάξωμα της Alfaholics GTA-R 300 είναι σχεδόν ακατάλληλο κάτω των 18 ετών!

Καλό είναι να θυμόμαστε το παρελθόν, ώστε να εκτιμούμε το παρόν και να βελτιώνουμε το μέλλον. Το αρκτικόλεξο “GTA” έχει μακριά ιστορία για την Alfa Romeo και αυτήν ακριβώς την ιστορία μας θυμίζει η ιταλική εταιρία με την ολοκαίνουρια Giulia GTA που πραγματοποίησε το διαδικτυακό ντεμπούτο της πριν από μερικές ημέρες. Μία μικρή εταιρία στην Αγγλία όμως εστιάζει στο παρελθόν και απευθύνεται σε εκείνους που έχουν έντονο το συναίσθημα της νοσταλγίας, βαθιά ανάγκη για ότι καλύτερο κυκλοφορεί και εξίσου βαθιές τσέπες για να καλύψουν αυτή την ανάγκη. Ο λόγος για την Alfaholics που παρουσίασε την GTA-R 300 και το ανθρακονημάτινο αμάξωμα της!

Η ιδέα είναι απλή: Η GTA-R 290 είχε ήδη ανθρακονημάτινο καπό, πορτ-μπαγκάζ και πόρτες. Γιατί να μην κάνεις ολόκληρο το αμάξωμα από πανάκριβο carbon, εξοικονομώντας 38 κιλά σε σύγκριση με την “290” και 70 κιλά σε σύγκριση με την απλή GTA-R; Μπορεί να μην ακούγονται πολλά για μία εποχή που έχουν συνηθίσει τα hatchbacks να ζυγίζουν σχεδόν 1.200 κιλά, αλλά σκέψου πως χάρη και στο carbon αμάξωμα, η GTA-R 300 ζυγίζει λιγότερο από 800 κιλά! Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και η απίστευτη ανάρτηση από τιτάνιο, το αλουμίνιο που χρησιμοποιείται όπου είναι δυνατόν και το γεγονός ότι η Alfaholics έχουν επενδύσει αμέτρητες ώρες στην βελτιστοποίηση κάθε χιλιοστού του αρχικού μοντέλου.

Κάτω από το καπό δε, βρίσκεται ένας 4-κύλινδρος Twin-Spark με χωρητικότητα 2,3 λίτρων ο οποίος αποδίδει χωρίς την βοήθεια κάποιου turbo ή supercharger ή υβριδικού συστήματος, 240 ίππους στις 7.000 σ.α.λ., χαρίζοντας στην GTA-R 300 αναλογία ίππων ανά τόνο που αγγίζει τους 300 – εξ ου και το όνομα. Όσο για την τιμή; Μην ρωτάς. Αν χρειάζεται να ρωτήσεις, δεν μπορείς να την αποκτήσεις. Απλά δώσε στην Alfaholics μία λευκή επιταγή και περίμενε υπομονετικά το αριστούργημα που θα δημιουργήσουν για εσένα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Ford δοκιμάζει το νέο Bronco!

cars

Hyundai i10 N Line. Με σπορ διάθεση και έως 100 ίππους.

cars

ΕΛΠΕ. Συνεχίζει να προσφέρει

cars

Το μικροσκοπικό Sakura των 13.000 δολαρίων είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που απειλεί την Tesla

cars

Hyundai. Είναι πάντα…της μόδας!

cars

Διέρρευσε το εσωτερικό του νέου Subaru Levorg;

cars

Νέο Mitsubishi Eclipse Cross. Με λίγες αλλά στοχευμένες αλλαγές.

cars

Συνελήφθη 19χρονος που προσπάθησε να εισάγει ναρκωτικά μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»

cars

Ανακάμπτουν οι μετοχές στο άνοιγμα του χρηματιστηρίου Αθηνών

cars