CARSNEWS
AUTONEWS

Το Citroen είναι ένα ηλεκτρικό, δυνητικά συνδρομητικό αυτοκίνητο πόλης!

Πριν από έναν χρόνο, η Citroen παρουσίαζε στον κόσμο το Ami One Concept. Ένα ενδιαφέρον, λιλιπούτειο, αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε ως μία εναλλακτική στην αστική μετακίνηση με ότι περιλαμβάνει αυτό. Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε όμως και το Ami One Concept είναι έτοιμο για να περάσει στην παραγωγή και έχει αρκετά να προσφέρει τόσο ως μοντέλο ιδιοκτησίας όσο και ως μέσο μεταφοράς.

Καταρχάς, να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ένα όχημα με μήκος 2.41 μέτρων και κύκλο στροφής 7,2 μέτρων. Είναι πραγματικά μικρό και γι’ αυτό μπορεί να φιλοξενήσει έως και 2 άτομα ενώ είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να μην πτοηθεί ακόμα και από τα στενότερα των στενών. Στο πάτωμα του Ami βρίσκεται μία μπαταρία ιόντων λιθίου 5,5 kWh που παρέχει αυτονομία της τάξης των 75 χιλιομέτρων που είναι αρκετά για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης ενώ η μέγιστη ταχύτητα δεν υπερβαίνει τα 42 km/h. Προφανώς, το Ami δεν πρόκειται να βάλει φωτιά στην άσφαλτο… ούτε σπίρτο μπορεί να ανάψει αλλά δεν έχει σχεδιαστεί γι’ αυτό.

Η Citroen λανσάρει το μοντέλο στην αγορά προσφέροντας 3 διαφορετικούς τρόπους χρήσης: οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν την μακροχρόνια μίσθωση, ένα μοντέλο τύπου “car-sharing” ή την… κλασική αγορά. Η πρώτη περίπτωση περιλαμβάνει την κατάθεση €2.644 και μηνιαίες πληρωμές των €19,99! Με την υπηρεσία Free2Move από την άλλη, η χρήση του Ami κοστίζει 26 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό ενώ η αγορά του, θα κοστίσει στον αγοραστή €6.000. Η αγορά δε, μπορεί να είναι μία απολύτως διαδικτυακή υπόθεση, με το όχημα να παραδίδεται είτε στο σπίτι του ιδιοκτήτη είτε σε ένα σημείο παραλαβής αλλά θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς του από μία κλασική αντιπροσωπεία της εταιρίας. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι αν θα είναι όλα τα μοντέλα ιδιοκτησίας διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά.

Κάτι ακόμα που αξίζει να τονίσουμε, είναι ότι το Ami κατατάσσεται στην ευρύτερη κατηγορία των τετράτροχων, που σημαίνει πως μπορεί να οδηγηθεί από οποιονδήποτε άνω των 16 ετών ακόμα και χωρίς δίπλωμα. Όσο για την εμφάνιση… εκκεντρική θα την χαρακτήριζα με μία λέξη. Αν έπρεπε να διαλέξω ένα highlight, αυτό θα ήταν οι πόρτες που ανοίγουν με αντίστροφη φορά. Κατά τα άλλα, τα παράθυρα ανοίγουν κατά το ήμισυ ενώ στο εσωτερικό, οι δύο θέσεις είναι τοποθετημένες η μία δίπλα στην άλλη ώστε να χωράνε ακόμα και άνθρωποι μεγαλύτερου αναστήματος. Αυτό είναι λοιπόν το νέο Citroen Ami. Μία ενδιαφέρουσα οπτική σε ένα σύγχρονο πρόβλημα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

KTEO AUTECO. Σας διευκολύνει

cars

Porsche Macan Turbo. Η κορυφαία του είδους της!

cars

Opel Vivaro-e HYDROGEN. Το μεθεπόμενο βήμα της αυτοκίνησης  

cars

Η στιγμή της κατάρρευσης πολυκατοικίας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

cars

Fiat Panda 0.9 TwinAir CNG. Mε επίκεντρο την οικονομία

cars

Καιρίδης: Δεν υπήρχε μονταζιέρα για τα Τέμπη – Εκθέτει την αντιπολίτευση η πρόταση μομφής

cars

VW Taos. Καινούριο SUV από την Volkswagen

cars

Aston Martin Valkyrie. Εκθαμβωτική και στον δρόμο!

cars

Η πρώτη πόλη που δημιουργεί δίκτυο για ιπτάμενα ταξί – Κούρσα για τις μεταφορές του μέλλοντος

cars