CARSNEWS
AUTONEWS

Το Civic Type R εξαιρείται από την στρατηγική εξηλεκτρισμού της Honda.

Στα τέλη του 2019 η Honda αποκάλυψε την πρόθεση της να εξηλεκτρίσει ολόκληρη την γκάμα της όχι το 2025, όπως προγραμμάτιζε, αλλά το 2022 εξαιτίας “του ρυθμού αλλαγής των κανονισμών, την αγορά και τις καταναλωτικές τάσεις στην Ευρώπη” αλλά από τον νέο οδικό χάρτη της εξαιρείται το Civic Type R. Η καυτή έκδοση της 11ης γενιάς του εμβληματικού Civic θα είναι ένα από τα τελευταία μοντέλα της Honda που θα κυματίζει την σημαία του “μη-εξηλεκτρισμού” καθώς αναμένεται να κινείται από μία αναβαθμισμένη εκδοχή του δίλιτρου turbo που γνωρίσαμε στην 10η γενιά.

Αναβαθμισμένη, στην περίπτωση του Civic Type R, δεν σημαίνει απαραίτητα και ισχυρότερη καθώς το ιαπωνικό hot hatchback των 320 ίππων ήδη ακροβατεί πάνω στην γραμμή που ορίζει τι είναι εφικτό με την κίνηση στους εμπρός τροχούς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης όσον αφορά στην απόδοση του συνόλου. Κατά τα άλλα, περιμένουμε την επιστροφή της ξεχωριστής εμπρός ανάρτησης και ένα προηγμένο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης ανάμεσα στους τροχούς του εμπρός άξονα ενώ για τον πίσω, ακούγεται ότι θα διατηρηθεί το set-up με τους πολλαπλούς συνδέσμους που προσφέρει περισσότερα απ’ όσα κοστίζει.

Αναφορικά με το design, το νέο Civic (τουλάχιστον στην sedan μορφή που το έχουμε δει) εμφανίζεται λίγο πιο… διακριτικό αλλά ούτως ή άλλως, στην Type R εκδοχή του θα εξοπλίζεται με ένα σπορ bodykit, μεγάλες ζάντες ελαφρού κράματος και άλλες λεπτομέρειες που θα τονίζουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Σημαντική θα είναι η διαφορά στην καμπίνα όπου εκτός από τα αναβαθμισμένα υλικά και το πιο ώριμο design, περιμένουμε ένα ριζικά διαφορετικό σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Όντας Type R δε, η έκδοση θα προσφέρει επιπλέον σπορ καθίσματα, αλουμινένια πεντάλ και επιλογέα και διάφορες άλλες λεπτομέρειες που δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα.

The post Το Civic Type R εξαιρείται από την στρατηγική εξηλεκτρισμού της Honda. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Gemballa θέλει να λανσάρει ένα υπερσύχρονο super-sportcar.

cars

Kosmoride. H ποδηλατική πλευρά της Kosmocar

cars

Audi Q4 e-tron. Mε προχωρημένο εσωτερικό

cars

Volkswagen T-Roc Cabriolet. Θέλει να δημιουργήσει μόδα

cars

Αυτή είναι η Mercedes-AMG GT Black Series και φαίνεται δαιμονισμένη!

cars

Ford. Ξεκίνησε τη λειτουργία της

cars

Citroen C4 C-Cross 1.5 BlueHDi 130 PS EAT8. Με κροσσόβερ χαρακτήρα

cars

Ο Κιάνου Ριβς με τη σύντροφό του στο κόκκινο χαλί – Το ζευγάρι έδωσε ένα δημόσιο φιλί

Bury

Η Ferrari επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής!

cars