CARSNEWS
AUTONEWS

Το Cupra Leon διαπρέπει στον “τάρανδο”. Το VW Tiguan… όχι και τόσο!

Το έχουμε πει και δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε. Το περιβόητο “τεστ αποφυγής ταράνδου” είναι μία από τις πιο δύσκολες δοκιμασίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα νέο όχημα καθώς μπορεί να αποκαλύψει αδυναμίες και αστοχίες σε οποιοδήποτε σημείο του αυτοκινήτου: στην επιλογή των ελαστικών από τον κατασκευαστή, στην ρύθμιση της ανάρτησης και του πλαισίου, στο σύστημα διεύθυνσης ή στα ηλεκτρονικά του μεταξύ άλλων και γι’ αυτό έχουμε επιλέξει να προβάλουμε τα αποτελέσματα από τα δύο μεγαλύτερα μέσα που παραμένουν αφοσιωμένα στο συγκεκριμένο τεστ.

Στον τελευταίο άτυπο κύκλο δοκιμών, το ισπανικό “km77” είχε στα χέρια του το Cupra Leon eHybrid των 245 ίππων που εντυπωσίασε καθόλη την διάρκεια της δοκιμής και αυτό συμπεριλαμβάνει το τεστ αποφυγής ταράνδου. Οι προσδοκίες ήταν υψηλές και η plug-in υβριδική έκδοση του Cupra Leon ανταπεξήλθε όντας απολύτως ισορροπημένο και ουδέτερο στις αντιδράσεις του. Ακόμα και στην πιο σκληρή, “Cupra” ρύθμιση, το καυτό αλλά… περιβαλλοντικά υπεύθυνο Leon θεωρείται από το ισπανικό μέσο ως ένα από τα πιο αποδοτικά και ασφαλή αυτοκίνητα που έχουν περάσει από τους κώνους και αυτό αποδεικνύεται και από την υψηλότερη ταχύτητα που επετεύχθη: 79 km/h. Μπορεί να μην προβληματίζει supercars αλλά είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπής και σε πλήρη αρμονία με την αίσθηση που δίνει το αυτοκίνητο κατά την μανούβρα.

Στον αντίποδα, έχουμε το Volkswagen Tiguan που μπορεί να μην υστερεί σημαντικά στην μέγιστη ταχύτητα με την οποία κατάφερε να περάσει την δοκιμασία (77 km/h) αλλά αποκαλύπτει ένα… ανησυχητικό πρόσωπο όταν το κοντέρ ανεβαίνει. Όχι δραματικά μάλιστα καθώς ήδη από τα 78 km/h, η ανάρτηση του γερμανικού SUV παρουσιάζει εντονότατα φαινόμενα αναπήδησης με αποτέλεσμα ο οδηγός να αισθάνεται ανασφαλής και να μην είναι σε θέση να κατευθύνει το αυτοκίνητο εκεί που θέλει. Νομίζω πως το video μιλάει από μόνο του.

The post Το Cupra Leon διαπρέπει στον “τάρανδο”. Το VW Tiguan… όχι και τόσο! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οι κατασκευαστές αντιδρούν στην πρόταση της Ε.Ε.

cars

Κινδυνεύει το Suzuki Jimny λόγω εκπομπών;

cars

Ford EcoSport Active. Ντεμπούτο στις 6 Οκτωβρίου.

cars

Bentley Mulliner Bacalar. Μία νέα, πανάκριβη αρχή…

cars

Οδηγούμε το όμορφο, ευέλικτο και ιδιαίτερα οικονομικό Opel Mokka 1.5 Diesel Ultimate

cars

Η Divo “Lady Bug” έφτασε την Bugatti στα όρια της!

cars

BMW iX. Η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα της BMW είναι εδώ!

cars

Τεράστιο κοίτασμα λιθίου ανακαλύφθηκε στην Ταϊλάνδη – «Ευκαιρία για αυτόνομη παραγωγή μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματα»

cars

Audi Q4 e-tron & Q4 Sportback e-tron. Διαθέσιμα και στη χώρα μας από 44900 Ευρώ

cars