CARSNEWS
NEW MODELS

Το CUPRA Leon Competition περνά από 3D εκτυπωτή (video)

Με την πρώτη ματιά μοιάζει με κανονικό καθρέφτη, αλλά δεν είναι. Πρόκειται για ένα τρισδιάστατο τμήμα, μια τεχνολογία που η CUPRA έχει αρχίσει να εφαρμόζει στην ανάπτυξη του νέου Leon Competition σε συνεργασία με την HP.  Μεγαλύτερη αποδοτικότητα και ευελιξία είναι τα οφέλη της τεχνολογίας που θέτει σε επανάσταση την ανάπτυξη αυτοκινήτων. Με αυτήν την τεχνολογία η CUPRA δοκίμασε και υλοποίησε πολύ γρήγορα μια μεγάλη ποικιλία σχεδιασμών για εξαρτήματα όπως είναι οι εισαγωγές, η μάσκα και οι καθρέπτες και επιπλέον, καθώς η ανάπτυξη των οχημάτων γίνεται τώρα παράλληλα, αυτή η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα γρήγορων λύσεων.

Ο εξωτερικός καθρέφτης για παράδειγμα είναι ένα εξάρτημα  το οποίο, σύμφωνα με τους κανόνες πρωταθλημάτων, πρέπει να έχει το ίδιο σχήμα με το αυτοκίνητο παραγωγής. Αλλά οι μηχανικοί του CUPRA πήγαν ένα βήμα πιο πέρα. “Θέλαμε να προσθέσουμε μια πρόσθετη λειτουργία, η οποία είναι η ψύξη του οδηγού. Επομένως, έπρεπε να σχεδιάσουμε μια εισαγωγή αέρα στη ζώνη μέγιστης πίεσης για να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα» αναφέρει ο Xavi Serra, Επικεφαλής εξέλιξης της CUPRA Racing.

Ο τόπος δοκιμής αυτών των υλικών είναι η αεροδυναμική σήραγγα, όπου τα τρισδιάστατα τυπωμένα μέρη αξιολογούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και τα υπόλοιπα, ενώ σειρά έχει η δοκιμή στην πίστα. Το νέο Cupra Leon Competition θα παρουσιαστεί στις 20 Φεβρουαρίου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Επιδοτούμενη η αγορά των plug-in υβριδικών Volvo

cars

Αναβάθμιση «Cheetah» για τα μοντέλα της Tesla

cars

Οριστικά εκτός προγράμματος 2020 η Ολλανδία

cars

Η Toyota Supra δυσκολεύτηκε στο τεστ ταράνδου

cars

Συμβουλές: Πώς οδηγούμε οικονομικά με πολύ απλά trick!

cars

Είναι αυτό το νέο Hyundai i20 N;

cars

Ήχος και φως από τη Lancia Integrale των 700 ίππων (Video)

cars

Προ των πυλών το ηλεκτροκίνητο Dacia των 15.000 ευρώ

cars

Το… τερμάτισε ο Nico Rosberg! Πώς παρομοίασε την εκκίνηση ενός γκραν πρι!

cars