CARSNEWS
AUTONEWS

Το Dodge Charger “Speedkore” των 1.500+ ίππων είναι η SEMA σε όλο το μεγαλείο της!

Αν χρειαστεί ποτέ να περιγράψεις την SEMA σε κάποιον που δεν γνωρίζει, τότε αρκεί να του δείξεις αυτές τις φωτογραφίες. Το Dodge Charger της Speedkore Performance Group είναι η επιτομή της μεγαλύτερης έκθεσης βελτιωτικών και aftermarket προϊόντων στον κόσμο καθώς και του τρόπου με τον οποίο την αντιμετωπίζουν οι εταιρίες. Το όχημα που βλέπεις λοιπόν, ξεκίνησε την ζωή του ως ένα ταπεινό Dodge Charger Pursuit αλλά δεν παρέμεινε σε αυτή την κατάσταση για πολύ καιρό. Η Speedkore ανέλυσε το bodykit του Charger Hellcat Widebody ώστε να δημιουργήσει μία ανθρακονήματινη “κόπια” και συνέχισε να ξοδεύει ανθρακονήματα δημιουργώντας τους νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, το καπό, την πίσω αεροτομή, τον διαχύτη και πολλά ακόμα.

Το bodykit όμως δεν είναι το πιο εντυπωσιακό κομμάτι αυτού του Charger και ο λόγος είναι άμεσα εμφανής με το άνοιγμα του καπό. Βασικά, δεν χρειάζεται καν να ανοιχτεί το καπό καθώς οι απολήξεις της εξάτμισης και των wastegates στο πλάι του εμπρός προφυλακτήρα, μπροστά από τους εμπρός τροχούς αφήνουν πολλά υπονοούμενα. Αυτό που θα αντικρύσει κάποιος κάτω από το καπό όμως, ξεπερνά τις όποιες προσδοκίες έχουν δημιουργήσει οι εξατμίσεις. Εκεί θα δει έναν twin-turbo V8 με χωρητικότητα 6,2 λίτρων – περίπου το ίδιο σύνολο που κινεί το Demon. Ο μεγάλος supercharger όμως, έχει δώσει την θέση του σε ένα μεγάλο plenum και για την υπερτροφοδότηση του κινητήρα φροντίζουν πλέον δύο γιγαντιαία Precision 6466 που “κρύβονται” πίσω από τον εμπρός προφυλακτήρα.

Το αποτέλεσμα είναι 1.525 ίπποι με μέγιστη πίεση υπερπλήρωσης το “συντηρητικό” 1,8 bar και αν δεν ήταν το σύστημα τετρακίνησης, απλά θα εξαϋλώνονταν τα πίσω ελαστικά. Φυσικά, για να αντέξει η μετάδοση την ισχύ και την ροπή του twin-turbo V8, δεν έχει μείνει τίποτα εργοστασιακό: το κιβώτιο είναι της Hell Raiser, η billet transfer case της Traction Products και ο ανθρακονημάτινος άξονας μετάδοσης της Driveshaft Shop. Τα ελαστικά δε, είναι street-legal της Mickey Thompson και παρέχουν την μέγιστη δυνατή πρόσφυση. Το καλύτερο όλων; Το αυτοκίνητο που βλέπεις και σου περιγράφω δεν είναι κάποιο στατικό μοντέλο που μπορεί και να μην λειτουργεί. Είναι παραγγελία ενός πελάτη της Speedkore που θα το δωρίσει στον 65-χρονο αδερφό του επειδή του αρέσουν τα 4-θυρα… Αυτά είναι!

Related Articles

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική οδό το βράδυ της Κυριακής (21/04) προς αεροδρόμιο

Bury

Συνελήφθη 19χρονος που προσπάθησε να εισάγει ναρκωτικά μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»

cars

Jeep Compass. Έναρξη παραγωγής στο Melfi

cars

TOGG C-SUV. Το πρώτο τουρκικό αυτοκίνητο θα είναι και ηλεκτρικό!

cars

Νεύρα ΠΑΟΚ για τη διαιτησία: Διαμόρφωσε το αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη

cars

Champions League: Η Μπαρτσελόνα πήρε τη ματσάρα με την Παρί Σεν Ζερμέν, νίκη και για Ατλέτικο Μαδρίτης

Bury

Αποσύρονται από τη Γάζα οι ισραηλινές δυνάμεις μετά από 33.000 νεκρούς – «Δεν υπάρχει εκεχειρία χωρίς απελευθέρωση ομήρων»

cars

Jeep Gladiator. Με βαριά κληρονομιά

cars

Παγιδευμένοι – Spoiler: Η ισχυρή έκρηξη είναι μόνο η αρχή – Ποιες ζωές και σχέσεις θα τιναχτούν στον αέρα;

cars