CARSNEWS
NEW MODELS

Το EmbraerΧ Pulse eVTOL Concept είναι απίθανο από κάθε άποψη (video)

Μπορείτε να το δείτε και σαν μια εναλλακτική στο όραμα των ιπτάμενων αυτοκινήτων. Με την διαφορά πως το concept της EmbraerΧ βασίζεται σε ένα concept που ονομάζεται Pulse και που θα μπορούσε κάλλιστα να πρωταγωνιστήσει σε κάποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Βασικά το concept αποτελείται από δύο μέρη.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο το eVTOL είναι το στοιχείο που έχει το ρόλο του αεροταξί. Πλήρως στον αυτόματο μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες του στον τελικό τους προορισμό που στο βίντεο είναι το πριγκιπάτο του Μονακό. Προφανώς προς τα εκεί θα βρίσκεται (στο μακρινό μέλλον) και κάποιος αγοραστής για ένα τέτοιο μεταφορικό μέσο.

Όταν το eVTOL πατήσει στο έδαφος τότε η καμπίνα του γλιστρά και προσαρμόζεται στην πλατφόρμα ενός ηλεκτρικού οχήματος ώστε οι επιβάτες να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό. Όλα γίνονται χάρη στην αυτόνομη τεχνολογία που λαμβάνει συνεχώς δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Τέλος να πούμε πως η Embraer δεν είναι κάποια τυχαία εταιρία αλλά μια βραζιλιάνικη που ιδρύθηκε το 1969 και προφανώς θέλει να παρουσιάσει το δικό της όραμα για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα. Εξάλλου στο βίντεο αναφέρεται πως θα είναι οι μετακινήσεις στα επόμενα 50 χρόνια.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η επιστροφή στη «νέα» κανονικότητα επιβάλλει μείωση φορολόγησης και ρεαλιστική αξιοποίηση πόρων

cars

Δράμα στο Ράλλυ Ιαπωνίας: Παρανάλωμα του πυρός το i20 N Rally1 του Sordo

cars

Η Geely θέλει να γίνει παγκόσμιος κολοσσός με τη βοήθεια της Volvo

cars

Οδηγούμε στην Ελλάδα το νέο Audi A3 Sportback

cars

Σεισμός καταγράφεται από τις κάμερες ασφαλείας ενός Tesla (Video)

cars

Δεν έχουν τελειωμό τα teaser για το Ford Bronco

cars

Σοκάρει η μετωπική σύγκρουση των δύο Nissan Navara (Video)

cars

Τα έβαψαν… μαύρα στη Mercedes

cars

Η Porsche 918 Spyder σπάει το φράγμα των 345 χλμ./ώρα γιατί μπορεί (Video)

cars