CARSNEWS
AUTONEWS

Το F9R της Factory Five είναι ένα κτήνος με έναν V12 9,5 λίτρων κάτω από το καπό!

Η Factory Five είναι μία σχετικά νέα εταιρία (ιδρύθηκε το 1995) αλλά με προσεκτικές κινήσεις και εξαιρετική ποιότητα, έχει καταφέρει να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές kit cars στον κόσμο. Στην γκάμα της βρίσκουμε ρέπλικες των θρυλικών Cobra και Daytona Coupe, όπως και διάφορα hot rods αλλά στην κορυφή βρίσκεται το GTM – “το ταχύτερο αυτοκίνητο που μπορείς να κατασκευάσεις στο γκαράζ σου”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία. Το GTM όμως διανύει την δεύτερη δεκαετία της ζωής του και έφτασε η ώρα για ανανέωση.

Αυτή, παίρνει τη μορφή του F9R που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα με τον κινητήρα τοποθετημένο στο εμπρός μέρος και όχι στο κέντρο, όπως το GTM που θα αντικαταστήσει. Και όταν μιλάμε για κινητήρα, αναφερόμαστε στον θηριώδη V12 με χωρητικότητα 9,5 λίτρων και απόδοση που αγγίζει τα 750 άλογα και τα 950 Nm ροπής! Ο συγκεκριμένος είναι όμως μονάχα μία από τις επιλογές που προσφέρει το F9R, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει οτιδήποτε από small-block V8 της Ford μέχρι τους κλασικούς LS της Chevrolet.

Κατά τα άλλα, το αμιγώς ανθρακονημάτινο αμάξωμα του F9R έχει πλάτος 1,98 μέτρα και μεταξόνιο που αγγίζει τα 2,64 μέτρα ενώ στόχος της αμερικανικής εταιρίας είναι το βάρος να μην υπερβαίνει τα 1.088 κιλά! Όσο για το design, είναι ακραίο και εκκεντρικό. Την παράσταση κλέβουν τα διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα (βλ. εμπρός splitter, τα μεγάλα μαρσπιέ, τον περίτεχνο διαχύτης και την τεράστια αεροτομή) και η τετραπλή, κεντρικά τοποθετημένη απόληξη της εξάτμισης ενώ υπάρχουν και ορισμένες ρετρό πινελιές όπως τα louvres στο πίσω μέρος. Η εταιρία από την Μασαχουσέτη των Η.Π.Α. αναφέρει ότι την ερχόμενη άνοιξη θα κατασκευαστούν τα πρώτα πρωτότυπα ώστε να αρχίσουν οι δοκιμές, με την παραγωγή να προγραμματίζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Related Articles

Michelin Pilot Sport Cup2 Connect. Νέο ελαστικό

cars

Κι όμως, το Subaru BRZ δεν θα λανσαριστεί στην Ευρώπη.

cars

Επιχείρηση από τον ισραηλινό στρατό στο νοσοκομείο Σίφα της Γάζας

cars

Το Toyota Hilux GR Sport έρχεται τον Οκτώβριο.

cars

Η Ferrari διεκδικεί και πάλι το στέμμα με την SF1000.

cars

Continental. Στήριξη με νόημα και ουσία

cars

Το Peugeot 208 είναι το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2020!

cars

Ο καιρός σήμερα 12/4/2024

cars

Διονυσιακό Ράλι ΦΙΛΠΑ 2023: Οι Απόκριες των κλασικών αυτοκινήτων

cars