CARSNEWS
AUTONEWS

Το Ford Capri μπορεί να επιστρέψει!

Ζούμε σε μία εποχή όπου ένας τρόπος για τους κατασκευαστές να εμφυσήσουν συναίσθημα στις δημιουργίες τους, είναι η χρήση ενός ιστορικού ονόματος που θα προκαλέσει νοσταλγία σε άτομα με την ανάλογη ηλικία. Με πιο απλά λόγια, μιλάω για την αναβίωση κάποιων μοντέλων ή για την χρήση κάποιων ονομάτων από το “οπλοστάσιο” συναισθημάτων της εκάστοτε εταιρίας. Η Ford για παράδειγμα, επανέφερε στο προσκήνιο το Puma ως ένα SUV, σύντομα θα αναβιώσει το Bronco ενώ χρησιμοποιεί την Mustang ως έμπνευση για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της.

Ποιος δεν θα ήθελε να φέρει πίσω το Capri; Αλλά θα έπρεπε να ταιριάζει στο διήγημα και να δουλεύει ως σύνολο, όχι μόνο να υπάρχει ως ένα δοχείο για έναν σχεδιαστή που θέλει να επαναφέρει ένα παλιό αυτοκίνητο.

Δήλωσε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού σχεδιαστικού studio της Ford, Amko Leenarts. Αυτό φυσικά, δεν είναι επιβεβαίωση της επιστροφής του θρυλικού Capri αλλά περισσότερο μία κατεύθυνση για την πιθανή αναβίωση του ονόματος – αν αυτή αποφασιστεί από τα ανώτερα κλιμάκια. Ο Leenarts μίλησε για κάτι που πρέπει να ταιριάζει με το προφίλ της εταιρίας. Για ένα αυτοκίνητο που, ασχέτως αν φέρει το όνομα “Capri”, πρέπει να προσφέρει στο σύνολο και όχι να παρουσιαστεί αποκλειστικά ως ένα ρετρο-φουτουριστικό design. Η μορφή που θα μπορούσε να πάρει περιορίζεται από την φαντασία των σχεδιαστών. Για όλα τα υπόλοιπα όμως, πρέπει να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο.

Related Articles

Η Ελλάδα έχει τον γηραιότερο στόλο αυτοκινήτων στην Ευρώπη

cars

«Συζητήσεις για πώληση μεγάλης ελληνικής ομάδας – 100 εκατ. ζήτησε ο ιδιοκτήτης»

cars

Αυτοί είναι οι διεκδικητές του τίτλου του ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2020!

cars

Honda HR-V. Αποκαλύφτηκε

cars

Η Volkswagen ετοιμάζει το νέο, ID Space Vizzion Concept για παραγωγή.

cars

Honda: 70 χρόνια και 400 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες μετά, συνεχίζει ακάθεκτη!

cars

Η ταχύτητα της Ferrari SF90 Stradale είναι απίστευτη!

cars

Ford. Το Ford Pass βοηθά στην εύρεση του κλεμμένου αυτοκινήτου σας

cars

Τα πιο αγαπημένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του 2023

cars