CARSNEWS
AUTONEWS

Το Ford Mondeo είναι και επισήμως… νεκρό.

Ήταν το μακρινό 1993 όταν η Ford παρουσίαζε το Mondeo ως το πρώτο “παγκόσμιο μοντέλο” της. Ένα Mondeo που θα λειτουργούσε ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε διάφορα μοντέλα που διέθετε η αμερικανική εταιρία σε διάφορες αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο. Πέρασαν σχεδόν 30 χρόνια όμως και 5 γενιές και έφτασε η ώρα για το Mondeo να μας αποχαιρετήσει το 2022. Όχι επειδή δεν είναι αρκετά καλό για τη νέα εποχή στην οποία κάνουμε τα πρώτα βήματα μας μαζί με τις εταιρίες, αλλά γιατί σύμφωνα με την Ford, έχουν αλλάξει οι προτιμήσεις των πελατών και αυτή πρέπει να εξελιχθεί ώστε τις ικανοποιεί. Αν θέλεις την νουμερική εκδοχή του ισχυρισμού αυτού, αρκεί να σου πω ότι “η κατηγορία στην οποία εντάσσεται το Mondeo συρρικνώνεται εδώ και χρόνια και το μέγεθος της έχει μειωθεί κατά 80% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2000”.

Η είδηση ότι το Ford Mondeo καταργείται στην Ευρώπη σημαίνει ότι και το υπερυψωμένο station wagon που πραγματοποίησε ανεπίσημο ντεμπούτο στις αρχές του έτους είτε δεν προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά, είτε θα λανσαριστεί με διαφορετικό όνομα. Το δεύτερο ενδεχόμενο θα ήταν λίγο περίεργο καθώς παρά το γεγονός ότι το νέο μοντέλο δεν έχει καμία σχέση με το Mondeo, δεν θα ήταν περίεργη η “ανακύκλωση” ενός γνώριμου ονόματος για κάτι εντελώς διαφορετικό. Η Ford το έχει ήδη κάνει άλλωστε με το Puma, οπότε γιατί να μην το κάνει και με το Mondeo;

Η κατάργηση του Mondeo αφήνει την Ford με δύο μη-SUV (Fiesta και Focus) και το ερωτηματικό αναφορικά με το μέλλον αυτών των μοντέλων. Αμφότερα θα κλείσουν τον κύκλο ζωής της τρέχουσας γενιάς τους είτε το 2023, είτε το 2024 και το μέλλον τους δεν είναι καθόλου σίγουρο δεδομένης και την απόφασης της αμερικανικής μάρκας να γίνει αμιγώς ηλεκτρική μέχρι το 2030. Μπορεί να αποκτήσουν μία ακόμα γενιά όμως με την βοήθεια του εξηλεκτρισμού αν και η προοπτική ενός plug-in υβριδικού Fiesta δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα. Ας μην προτρέχουμε όμως. Έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με την υπόλοιπη γκάμα της Ford στο μέλλον. Προς το παρόν, ας αποχαιρετήσουμε το Mondeo που υπηρέτησε πιστά την εταιρία όλα αυτά τα χρόνια.

The post Το Ford Mondeo είναι και επισήμως… νεκρό. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αγωνιστικά αυτοκίνητα που… πετούν

cars

Ανανέωση στα σημεία για την Mercedes-Benz CLS.

cars

Στον «Δημόκριτο» ο πρώτος σταθμός υδρογόνου

cars

Peugeot 208 Rally: Το αγωνιστικό όχημα του ιδιώτη

cars

Alpina XB7. H Χ7 Μ που η BMW αρνείται να μας δώσει!

cars

HondaHR-Ve:HEV – Με νέα φιλοσοφία

cars

ΥΠΟΙΚ για Moody’s: Καταγράφει τη σημαντική πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και προδιαγράφει συνέχεια θετικών εξελίξεων

cars

Στ’αμπέλια της Ανατολικής Χαλκιδικής με Nissan Juke. Στα γούστα του Αριστοτέλη…

cars

Ανήλικος επιτέθηκε σε 68χρονη ομογενή έξω από εκκλησία στη Νέα Υόρκη

Bury