CARSNEWS
AUTONEWS

Το Formentor VZ5 είναι μία 5-κύλινδρη πανδαισία 390 ίππων!

Να που η Audi δεν κρατά όλα τα καλά για τον εαυτό της. Το Volkswagen Group, μέρος  του οποίου αποτελεί η Cupra, “επέτρεψε” στην ισπανική εταιρία να δανειστεί τον εμβληματικό 5-κύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα των 2,5 λίτρων για το νέο Formentor VZ5. Ένα μοντέλο που λανσάρεται στην αγορά ως ένας άτυπος εορτασμός για την 3η επέτειο της ανεξαρτησίας της Cupra με την παραγωγή του να περιορίζεται αυστηρά στα 7.000 αυτοκίνητα.

Ο 5-κύλινδρος κινητήρας παράγει στη συγκεκριμένη εφαρμογή 390 ίππους και 480 Nm ροπής που σημαίνει ότι είναι 10 άλογα “κάτω” σε σύγκριση με το Audi RS Q3. Ακόμα κι έτσι όμως, στο Formentor VZ5 επιταχύνει το αμάξωμα στα 100 km/h σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα ή 0,3 δευτερόλεπτα ταχύτερα από τον Γερμανό συγγενή του ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Μερίδιο ευθύνης γι’ αυτά τα νούμερα παίζει το 4Drive σύστημα τετρακίνησης και το 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι για το VZ5 οι μηχανικοί μείωσαν την απόσταση από το έδαφος κατά 10 χιλιοστά, έκαναν την Adaptive Chassis Control ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση standard και τοποθέτησαν ένα σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης της Akebono με 6-πίστονες δαγκάνες στον εμπρός άξονα.

Ειδικά για την κορυφαία έκδοση του Formentor, το καπό είναι νέο, όπως και τα ανθρακονημάτινα διακοσμητικά, οι αποκλειστικές για το VZ5 ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης ενώ το εσωτερικό κοσμείται από νέα δερμάτινα καθίσματα, ένα σπορ τιμόνι και φυσικά, διακοσμητικά στο χαρακτηριστικό μπρονζέ χρώμα της Cupra. Όπως φαίνεται, το μόνο “αρνητικό” με το Formentor VZ5 θα είναι μάλλον η τιμή του καθώς η δίλιτρη έκδοση ξεκινά από τα  €45.000 περίπου στην Ισπανία, οπότε δεν θα μας έκανε εντύπωση αν η VZ5 βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή των €60.000. Αυτό που δεν περιμένουμε, είναι να πλησιάσει τα €70.000 που κοστίζει το Audi RS Q3, ακόμα και με την περιορισμένη φύση της παραγωγής του ισπανικού, καυτού SUV – όχι ότι ακόμα και να συνέβαινε αυτό θα απασχολούσε ιδιαίτερα την Audi.

The post Το Formentor VZ5 είναι μία 5-κύλινδρη πανδαισία 390 ίππων! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Jaguar Vision Gran Turismo SV Concept. Μία εντυπωσιακή “γάτα” για τον ψηφιακό κόσμο!

cars

Απογειώθηκε η αγορά καινούργιων αυτοκινήτων το πρώτο τρίμηνο του 2023

cars

Η επίθεση χωρίς προηγούμενο του Ιράν στο Ισραήλ κι ο λόγος που έγινε με drones και πυραύλους

Bury

Θα δίνατε 6.000 ευρώ;

cars

Mercedes. Ηλεκτρισμός από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

cars

Manhart RQ900. Ένα RS Q8 900 ίππων και €280.000!

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 26/3/2024

cars

Fiat 500. Πεντάστερο από τον Green NCAP

cars

Τα άγνωστα Ζαγοροχώρια που θα σε κάνουν να «κολλήσεις»

cars