CARSNEWS
AUTONEWS

Το Hyundai i30 N ανανεώνεται και προσφέρει και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη!

Το ανανεωμένο Hyundai i30 παρουσιάστηκε επίσημα πριν από 6 μήνες περίπου και είναι απόλυτα λογικό για την κορεατική φίρμα, να ακολουθήσει με το ανάλογα ανανεωμένο i30 N που ανεβάζει την θερμοκρασία παρότι το καλοκαίρι έχει περάσει. Όπως είναι απόλυτα λογικό, το i30 N ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε το facelift στο standard μοντέλο αλλά προσφέρει το κάτι παραπάνω και μηχανικά ώστε να βελτιώσει την ήδη εξαιρετική απόδοση του και να διατηρήσει την θέση του στην αγορά.

Αυτό σημαίνει ότι το i30 N facelift, εξακολουθεί να κινείται από τον δίλιτρο, τετρακύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα με τον οποίο το γνωρίσαμε και αυτός είναι και πάλι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις: στην βασική παράγει 250 ίππους και 353 Nm ροπής ενώ το “Performance Package” αυξάνει την ιπποδύναμη στα 280 άλογα και την ροπή στα 392 Nm που είναι 5 ίπποι και 39 Nm περισσότερα σε σύγκριση με την αντίστοιχη έκδοση προ-facelift. Ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο στο standard i30 N αλλά όποιος επιλέξει το Performance Package μπορεί εναλλακτικά να εξοπλίσει το αυτοκίνητο του με ένα 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Επιπλέον, το Performance Package προσθέτει ένα ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, μεγαλύτερα (360 χιλιοστά έναντι 345 της standard έκδοσης) φρένα μπροστά και τις νέες σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών που μειώνουν την μη-αναρτώμενη μάζα κατά 14,4 κιλά σε σύγκριση με τις 18άρες του βασικού εξοπλισμού. Οι μηχανικοί της Hyundai δεν άφησαν τίποτα στην τύχη δε, ρυθμίζοντας ανάλογα τόσο την ανάρτηση όσο και το σύστημα διεύθυνσης για να εκμεταλλευτούν την μείωση του βάρους! Στο εσωτερικό, το i30 N μπορεί να εξοπλιστεί με τα “N Light” σπορ καθίσματα που είναι 2,2 κιλά ελαφρύτερα ενώ μία επίσης προαιρετική οθόνη 10,25 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης φροντίζει για την προβολή όλων των απαραίτητων πληροφοριών. Τέλος, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε ότι η Hyundai αναβάθμισε και το πακέτο συστημάτων ασφάλειας δείχνοντας ότι ο συγκεκριμένος τομέας είναι εξίσου σημαντικός (αν όχι σημαντικότερος) από αυτόν των επιδόσεων.

The post Το Hyundai i30 N ανανεώνεται και προσφέρει και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Hyundai αποκαλύπτει το εσωτερικό του νέου i20!

cars

BMW M4 & M4 GT3. Μία για τον δρόμο και μία για την πίστα!

cars

Αυτή θα είναι η τελευταία γενιά του Audi A1.

cars

BMW X1 xDrive 25e. Στο «ρεύμα» της εποχής

cars

Η Lexus “σκοτώνει” τα CT, IS και RC στην Ευρώπη!

cars

Είναι η Type R έκδοση του Honda e στα πλάνα της εταιρίας;

cars

Το Ford Puma ST των 200 ίππων πλησιάζει.

cars

Toyota: Μετά το Yaris Cross, έρχεται και η Corolla Cross;

cars

Jeep – και trailer παντός εδάφους  

cars