CARSNEWS
MARKET

Το Hyundai Ioniq 5 στρίβει με τα τέσσερα (+video)

H Hyundai παρουσίασε μια εξαιρετικά χρήσιμη τεχνολογία στο Ioniq 5, που θα μπορούσε να λύσει τα χέρια των οδηγών στο παρκάρισμα και την περιήγηση σε στενούς δρόμους. Ένα προηγμένο σύστημα, που επιτρέπει στο Ioniq να στρίβει με τα τέσσερα και να κινείται παράλληλα, εκτός από εμπρός-πίσω.

Ανάλογη τεχνολογία έχουμε δει στο νέο Hummer, με το Crab Mode, αλλά αυτή της Hyundai Mobis προσφέρει μεγαλύτερη γωνία στους τροχούς και περισσότερες δυνατότητες. Το e-Corner μπορεί να στρίψει μέχρι 90 μοίρες όλες τις ρόδες, δίνοντας τη δυνατότητα στο Ioniq 5 να κινείται κυριολεκτικά με το πλάι! Κάθε τροχός έχει ενσωματωμένο πακέτο επενεργηντών, ανάρτησης και ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου, προσφέροντας στον οδηγό ατελείωτες δυνατότητες ευελιξίας. Σε μια στενή στροφή στην πόλη, για παράδειγμα, όπου κάποιος έχει παρκάρει στη γωνία, μπορούν να στρίψουν στις 90 μοίρες οι πίσω τροχοί και πρακτικά να στρίψουν το αυτοκίνητο, δίχως την ανάγκη για όπισθεν και περιττές μανούβρες. Αντίστοιχα, όλοι οι τροχοί μπορούν να γυρίσουν αντικριστά υπό γωνία στο πρόγραμμα Zero Turn, καταργώντας τις αναστροφές και περιστρέφοντας πανεύκολα το όχημα στις 360 μοίρες.

Φυσικά, το μεγαλύτερο προσόν του e-Corner αφορά το παρκάρισμα. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να χωράει στη θέση στάθμευσης το Ioniq 5. Αν ο οδηγός βρει σημείο που μπαίνουν τα 4.636 χλστ. της αρίδας του, τότε απλά πηγαίνει παράλληλα με τη θέση, ενεργοποιεί το e-Corner, οι τέσσερις τροχοί γυρνούν κάθετα και το αυτοκίνητο «γλιστράει» στο χώρο, παρκάροντας με ασύγκριτη ευκολία.

Η Hyundai Mobis πειραματίζεται από το 2018 με τέτοια συστήματα, έχοντας παρουσιάσει ανάλογα πρωτότυπα. Μέχρι σήμερα, ωστόσο, το e-Corner δεν έχει βρει το δρόμο προς την παραγωγή. Βάσει των όσων βλέπουμε στο πρωτότυπο Ioniq 5 πάντως, το σύστημα φαίνεται πανέτοιμο να μπει στα εξτρά του πολυβραβευμένου Hyundai.

Related Articles

Οδηγούμε το Hyundai i30 Fastback 1.0 T

cars

Νέο ρεκόρ όλων των εποχών στο 0-100 (+video)

cars

Το ταξίδι που σε βάζει κατευθείαν στον κόσμο των… supercars

cars

Νέο Jeep Avenger turbo βενζίνης 1.2 GSE T3 (+τιμή)

cars

Στη γραμμή παραγωγής μπήκαν τρία μοντέλα BMW Σειράς 8

cars

Το Opel Combo αναδείχθηκε «Best Buy Car of Europe 2019»

cars

Έπεσαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Ιούνιο στην ευρωπαϊκή αγορά

cars

Διαθέσιμο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση από το 2020 το νέο Fiat Ducato

cars

Αποχώρηση στελέχους της Mercedes-Benz Ελλάς

cars