CARSNEWS
AUTONEWS

Το Jeep Avenger είναι το Αυτοκίνητο της Χρονιάς!

Πενήντα επτά εκπρόσωποι του ειδικού τύπου από 23 διαφορετικές χώρες ψήφισαν και η καταμέτρηση των ψήφων ανέδειξε το ολοκαίνουριο Jeep Avenger Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2023! Το ηλεκτρικό Avenger, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Jeep που θα λανσαριστεί στην αγορά εντός του έτους κατάφερε να συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς και επειδή ως γνωστόν η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή, οφείλουμε να αναφέρουμε αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας όπως ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του διεθνούς σαλονιού αυτοκινήτου που διεξάγεται στις Βρυξέλλες αυτές τις ημέρες.

Το Jeep Avenger όπως προαναφέραμε συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς με διαφορά από τον δεύτερο – συγκεκριμένα, συγκέντρωσε 328! Δεύτερο τερμάτισε το Volkswagen ID Buzz με 241 βαθμούς με το Nissan Ariya να συμπληρώνει το άτυπο βάθρο κατακτώντας την τρίτη θέση με 211 βαθμούς. Πίσω από το ιαπωνικό, αμιγώς ηλεκτρικό crossover ένα κορεατικό, το Kia Niro με 200 πόντους ενώ το Renault Austral συγκέντρωσε 163 πόντους και τα Peugeot 408 και Subaru Solterra/Toyota bZ4X κλείνουν την 7άδα των φιναλίστ με 149 και 133 πόντους αντίστοιχα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο διαγωνισμός του Αυτοκινήτου της Χρονιάς διεξήχθη για πρώτη φορά το 1964 και με ελάχιστες εξαιρέσεις, αποδεικνύει ότι… προτιμά προσιτά, mainstream μοντέλα από μεγάλες, ακριβές και πολυτελείς κατασκευές. Το Jeep Avenger δεν είναι βεβαίως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που κερδίζει τον τίτλο αφού πριν από αυτά κέρδισαν το Nissan Leaf το 2011, η Jaguar I-Pace το 2019 και το Kia EV6 πέρυσι. Όλες τις λεπτομέρειες για το Avenger μπορείς να τις διαβάσεις ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο αλλά επιγραμματικά να αναφέρουμε πως το ηλεκτρικό SUV της αμερικανικής εταιρίας συνδυάζει συμπαγείς διαστάσεις, μοντέρνο design, off-road χαρακτήρα και κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Εξοπλίζεται με ένα κινητήριο σύνολο 156 ίππων και 260 Nm ροπής που συνδυάζεται με μία μπαταρία 54 kWh η οποία χαρίζει αυτονομία της τάξης των 400 χιλιομέτρων σε μικτές συνθήκες. Έρχεται δε πλήρως εξοπλισμένο τόσο σε επίπεδο συνδεσιμότητας και infotainment όσο και σε επίπεδο συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης ενώ όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Jeep, θα ακολουθήσει και μία βενζινοκίνητη έκδοση για εκείνους που δεν είναι έτοιμοι ακόμα να κάνουν το βήμα στην ηλεκτροκίνηση.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Volkswagen T7 Multivan. Πιο… νέο από ποτέ!

cars

Ο εξηλεκτρισμός της Maserati ξεκινά με την Ghibli Hybrid.

cars

Mazda. Tα εμβληματικά coupe της

cars

Aston Martin Victor. Απίστευτη one-off δημιουργία με 840 άλογα!

cars

Αργεί ακόμα το επόμενο Subaru WRX…

cars

Η Audi γιορτάζει 40 χρόνια quattro με μία ειδική έκδοση.

cars

Η νέα Chevrolet Corvette Z06 ακούγεται επική!

cars

Βρέθηκε Ferrari που είχε κλαπεί από οδηγό Formula πριν από 29 χρόνια

cars

Ford Pro– Στη πρώτη θέση των πωλήσεων για 8η συνεχή χρονιά

cars