CARSNEWS
NEW MODELS

Το Jeep Wrangler ανατράπηκε σε Crash Test (Video)

Το Jeep Wrangler αποτέλεσε τον αρνητικό πρωταγωνιστή του νέου κύκλου δοκιμών πρόσκρουσης που πραγματοποίησε ο αμερικανικός οργανισμός για την ασφάλεια των αυτοκινητοδρόμων.

Παρά το γεγονός ότι το ανανεωμένο Jeep Wrangler κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των crash tests του IIHS στη διαδικασία της πρόσκρουσης σε σταθερό εμπόδιο μικρής επιφάνειας, το γνωστό σε όλους offroader ανετράπη.

Η συμπεριφορά του αυτή οδήγησε του υπεύθυνους του IIHS να υποβαθμίσουν την αξιολόγηση του αυτοκινήτου, καθώς η ανατροπή οδήγησε ενέχει τον κίνδυνο του τραυματισμού για τον οδηγό.

Μάλιστα η συγκεκριμένη έκδοση του Jeep Wrangler δεν εφοδιάζεται με πλευρικούς αερόσακους, οι οποίοι σε περίπτωση ανατροπής θα προστάτευαν αποτελεσματικότερα τους επιβάτες.

Παρά το γεγονός ότι στο αντίστοιχο test που είχε πραγματοποιήσει η Fiat-Chrysler δεν είχε αναφερθεί η πιθανότητα ανατροπής του οχήματος, ο αμερικανικός οργανισμός για την ασφάλεια των αυτοκινητοδρόμων επανέλαβε τη διαδικασία, αποδεικνύοντας το ακριβώς αντίθετο.

Η Fiat-Chrysler επεσήμανε ότι το αυτοκίνητο θα έπρεπε να έχει προσδεθεί στο σύστημα που εξασφαλίζει την κίνησή του κατά τη διάρκεια των δοκιμών πρόσκρουσης. Η διαδικασία επαναλήφθηκε μόνο που το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο.

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικά αποτελέσματα από τη μετωπική σύγκρουση ενός νέου και ενός παλαιού Nissan Navara (Video)

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Επίσημο: Στην McLaren o Daniel Ricciardo

cars

To Ineos Grenadier είναι το alter ego του κλασικού Land Rover Defender

cars

Η Mazda επενδύει και στα βιοκαύσιμα από φύκια

cars

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο Citroen C4!

cars

H Mahindra παρουσιάζει και πάλι ένα αντίγραφο του Wrangler (Video)

cars

Land Rover Colossus: Ένα pickup από το μέλλον

cars

Αυτό είναι το νέο Seat Leon, για πρώτη φορά με PHEV έκδοση!

cars

Αναβάλλεται το Goodwood Festival of Speed

cars

Δείτε το νέο τιμοκατάλογο της Mazda στην Ελλάδα

cars