CARSNEWS
NEW MODELS

Το JP Zero είναι αυστριακό super car που βασίζεται στη Lotus Exige

Η Lotus Exige αποτέλεσε σχεδόν από την αρχή της παρουσίας της, λόγω της ελαφριάς κατασκευής της και των πολύ καλών δυναμικών χαρακτηριστικών της, μια πολύ καλή βάση για τη δημιουργία άλλων μοντέλων. Ένα από αυτά είναι και το JP Zerο της Αυστριακής Jubu Performance. Το οποίο από όποια γωνία και αν το κοιτάξεις ελάχιστα θυμίζει την Exige.

Η Αυστριακή εταιρεία θέλει να κατασκευάσει συνολικά 60 μονάδες του JP Zero και μάλιστα σε τρεις παραλλαγές: για track days, με έγκριση τύπου για δημόσιους δρόμους και με προδιαγραφές GT2. Όσο για το κόστος τους θα κυμαίνεται από περίπου 230 έως και 600 χιλιάδες ευρώ.

To JP ZEROrace λοιπόν θα μετέχει στην κατηγορία GT2, όπου μεταξύ άλλων θα ανταγωνιστεί και το καινούργιο Audi R8 LMS GT2. Με τη βοήθεια δύο νέων turbo η απόδοση του V6 των 3,5 lt ανεβαίνει στα 610 PS, ενώ την ίδια στιγμή το βάρος θα κυμαίνεται κάτω από τα 1.000 kg.

Το ZEROtrack με τη σειρά του θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με το GT2, ενώ σημαντικό σύμφωνα με την Jubu Performance είναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πίστα για 100 ώρες χωρίς την ανάγκη ενδιάμεσης συντήρησης. Τέλος, να πούμε πως το ZEROstreet θα κατασκευαστεί 20 φορές, θα είναι το πιο βαρύ από το τρία αλλά και το πιο ακριβό και ισχυρό, μιας και εδώ ο 3.5 V6 θα αποδίδει 740 ίππους.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Polestar θα χρησιμοποιεί πλήρως ανακυκλωμένα υλικά για τα εσωτερικά των μοντέλων της

cars

WRC: Στο… παρκ φερμέ Πορτογαλία και Ιταλία

cars

Στον αέρα το GP Αυστραλίας. Με «χειρόφρενο» απειλούν οι πιλότοι

cars

Euro NCAP «Vision 2030»: Τα νέα δεδομένα για το πρωτόκολλο ασφαλείας των crash test

cars

Φήμες για κορυφαία έκδοση του Nissan 400Ζ με 480 ίππους!

cars

NASCAR: Η τηλεμετρία «μίλησε» για τον… περίεργο τερματισμό του Ross Chastain (video)

cars

Οι ομάδες και οι πιλότοι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 με ένα κλικ!

cars

Τo Polestar 2 έχει την μεγαλύτερη δύναμη έλξης

cars

Πιο κοντά στην παραγωγή το νέο pickup της Hyundai

cars