CARSNEWS
AUTONEWS

Το Kia Picanto ανανεώνεται για την κορεατική αγορά.

Μπορεί να μην του φαίνεται, αλλά το Kia Picanto είναι ήδη 3 ετών, έχοντας παρουσιαστεί επισήμως στην έκθεση της Γενεύης το 2017. Όχι ότι… γέρασε ακριβώς, αλλά οι κατασκευαστές έχουν την τάση να μας κακομαθαίνουν τα τελευταία χρόνια επισπεύδοντας τα προγράμματα τους και μικραίνοντας τον κύκλο ζωής των μοντέλων τους. Όλα στον βωμό της ανταγωνιστικότητας. Έτσι, για να μην μακρυγορούμε, φτάσαμε στο σημείο της ανανέωσης για το Picanto και το facelift πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην αγορά της Κορέας, όπου είναι γνωστό ως “Morning”.

Καταρχάς, για να τονίσει τις αλλαγές στις οποίες έχει προχωρήσει η Kia, αποφάσισε να μετονομάσει το μικρό μοντέλο της σε Morning Urban. Ποιες αλλαγές σε ακούω να ρωτάς; Ακριβώς αυτές που θα περίμενε να βρει κανείς σε ένα facelift. Το φρεσκαρισμένο Morning Urban διαθέτει νέα φωτιστικά σώματα με LED φώτα ημέρας, μία ελαφρώς διαφορετική εκδοχή της “tiger nose” με μία χρωμιωμένη λωρίδα στην μέση και ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με φώτα ομίχλης τα οποία περιβάλλονται από χρώμιο δημιουργώντας τις απαραίτητες αντιθέσεις με την μαύρη χαμηλή γρίλια για να τονιστεί ο σπορτίφ, νεανικός χαρακτήρας του μοντέλου. Παρόμοιες είναι οι επεμβάσεις των σχεδιαστών και στο πίσω μέρος, όπου παρατηρούμε τα διαφορετικά φωτιστικά σώματα με την τρισδιάστατη, LED “υπογραφή” και τον νέο προφυλακτήρα με τα χρωμιωμένα διακοσμητικά που δίνουν την αίσθηση της διπλής απόληξης της εξάτμισης και τον faux-διαχύτη.

Οι αλλαγές είναι πιο περιορισμένες στην καμπίνα όπου το facelift μοντέλο αποκτά πορτοκαλί διακοσμητικά, νέο ηχοσύστημα με οθόνη 8 ιντσών, μία οθόνη πληροφοριών 4,2 ιντσών στον πίνακα ορ γάνων και μία σειρά συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης που δύσκολα θα αφήσει κάποιον παραπονεμένο καθώς περιλαμβάνει τα απαραίτητα και αρκετά παραπάνω. Όσο για τα μηχανικά σύνολα, στην αγορά της Ν. Κορέας το Morning Urban είναι διαθέσιμο με έναν ατμοσφαιρικό “Smartstream” 1000άρη με 76 ίππους και 95 Nm ροπής που καταναλώνει κατά μέσο όρο 6,3 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα και κατά συνέπεια, κάνει τον Βενιαμίν της Kia ένα από τα πιο οικονομικά μοντέλα στην κατηγορία του. Τώρα, περιμένουμε να παρουσιαστεί και η ευρωπαϊκή έκδοση του Picanto που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν θα διαφέρει ουσιαστικά από αυτό που βλέπουμε εδώ για την Κορέα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

ID.4. Με πεντάστερη ασφάλεια  

cars

Renault: Νέος επικεφαλής ο Luca de Meo.

cars

Subaru Forester και Impreza STI στο Ντιτρόιτ

cars

Η Porsche Taycan είναι το ταχύτερο 4-θυρο EV στο Nurburgring.

cars

Σοκαριστική αποκάλυψη από επιζώντα της σφαγής της Χαμάς στο φεστιβάλ Nova – «Σχεδόν 50 άτομα αυτοκτόνησαν»

Bury

Η νέα κι πιο επιθετική Ford Mustang Super Cobra Jet 1800

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 20/3/2024

cars

Mercedes. Έτοιμη η νέα γενιά των εφαρμογών της

cars

BMW M2 CS Racing. Ένα εξαιρετικό σημείο εισόδου στους αγώνες!

cars