CARSNEWS
NEW MODELS

Το Kia Stinger μπορεί και να μην έχει δεύτερη γενιά

Το Stinger όταν παρουσιάστηκε από την Kia το 2017 αποτέλεσε μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη, καθώς ήταν τελείως διαφορετικό αισθητικά σε σχέση με τα μοντέλα που διέθετε μέχρι τότε στη γκάμα της η Κορεάτικη μάρκα. Παράλληλα είχε να επιδείξει και ενδιαφέροντα δυναμική χαρακτηριστικά, ενώ ήταν σαφές πως ο ρόλος του ήταν αυτός της «βιτρίνας» για τις δυνατότητες της Κia.

Ένας ρόλος για τον οποίο διαθέτει όλα τα προσόντα, εκτός… Εκτός από τις πωλήσεις, καθώς το 2019 μειώθηκαν κατά 18% σε σχέση με το 2019, γεγονός που οδήγησε τον επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της μάρκας Gregory Guillaume να πει πως «το Stinger δεν τα πηγαίνει τόσο καλά όσο περιμέναμε». Και να προσθέσει αφενός πως πρέπει να είναι οικονομικά επιτυχημένο και πως η εταιρεία πρέπει να έχει υπομονή.

Το πρώτο τρίμηνο του 2020 οι πωλήσεις μειώθηκαν εκ νέου κατά 21% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019. Το Μάρτιο μόνο η πτώση ήταν της τάξης του 40% και φυσικά και υπάρχει και για το Stinger η πολύ σοβαρή δικαιολογία της πανδημίας του κορονοϊού.

Η οποία πιέζει ήδη και θα πιέσει ακόμα πιο πολύ τις αυτοκινητοβιομηχανίες, που δεν θα έχουν περιθώρια να έχουν στη γκάμα τους ζημιογόνα μοντέλα. Αυτό φυσικά καθιστά ακόμα πιο αβέβαιο το μέλλον του Stinger. To οποίο πάντως θα παρουσιαστεί στο άμεσο μέλλον σημαντικά ανανεωμένο και με αναβαθμισμένο το bi-turbo V6 του των 3,3 lt.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Θα υπάρξει έκδοση GTI για το Volkswagen Tiguan;

cars

Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή μάσκα παγκοσμίως

cars

H MC20 είναι το νέο super sports car της Maserati με DNA από τη Ferrari Enzo (Video)

cars

Η Tesla έχει βρει τη μυστική συνταγή για τις τέλειες μπαταρίες;

cars

Με 306 ίππους η plug-in υβριδική έκδοση του Toyota RAV4

cars

Mercedes-Benz T-Class: H νέα κλάση στα επιβατικά van

cars

Δείτε το πιο “τρελό” Citroen 2CV στον κόσμο (Video)

cars

Μεγάλος περίπατος: Σε ένα παράλληλο σύμπαν…

cars

Aπίστευτο: Αυτό το Datsun κοστίζει τα 10πλάσια από μία Μaybach!

cars