CARSNEWS
NEW MODELS

Το Land Rover Defender θα αποκτήσει και κορυφαία οκτακύλινδρη έκδοση

Οι φήμες για μια κορυφαία οκτακύλινδρη έκδοση του νέου Defender υπήρχαν από την αρχή της παρουσίασης του καινούργιου Land Rover με τη βαριά ονομασία και τώρα οι Βρετανοί προχωρούν προς την υλοποίηση. Και αυτό γιατί τα πρώτο πρωτότυπα δοκιμάζονται ήδη στο δρόμο.

Σε σχέση με τις πιο μικρές και βέβαια πιο φτηνές εκδόσεις του πεντάθυρου Defender 110 οι διαφοροποιήσεις θα είναι στα σημεία μεν αλλά ικανές να διαφοροποιήσουν την κορυφαία έκδοση. Π.χ. είναι πού πιθανόν να έχει τετραπλές απολήξεις για την εξάτμιση οι οποίες θα συνδυάζονται και με διαφορετική σχεδίαση του πίσω προφυλακτήρα.

Από πλευράς κινητήρα τα πρωτότυπα κινούνται από τον V8 των 5.000 cc που χρησιμοποιείται και στα Range Rover, Range Rover Sport και Range Rover Velar. Πριν από σχετικά λίγο καιρό υπήρχαν πληροφορίες πως τα μελλοντικά οκτακύλινδρα Land Rover θα χρησιμοποιούν τον bi-turbo V8 των 4,4 lt της BMW κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί στο μέλλον, όπως αναφέρει και το βρετανικό Autocar.

Και αυτό γιατί η Ford θα κλείσει το εργοστάσιό της που κατασκευάζει του V8 των 5,0 lt που χρησιμοποιεί η Land Rover. Μέχρι να συμβεί αυτό η τελευταία θα έχει δημιουργήσει ένα στοκ για να καλύψει τις ανάγκες της, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως το Defender με τον V8 θα είναι κατά πάσα πιθανότητα με μικρό ύψος παραγωγής.

The V8 Defender may be an indulgence, but @LobAllan believes it will sell https://t.co/hBqN3oHs5epic.twitter.com/e3hoHh4Z0g

— Autocar (@autocar) May 6, 2020

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Car quiz: Πόσα γνωρίζετε για την τεχνολογία των αυτοκινήτων;

cars

H VW σας καλεί να επισκεφτείτε το περίπτερό της στη Γενεύη (ψηφιακά…)

cars

To SEAT Ibiza γίνεται ηλεκτρικό το 2026

cars

Ο Γολιάθ των 700 ίππων είναι ο νέος βασιλιάς των pickup

cars

GP Ιταλίας 2020: Μαύρα σύννεφα πάνω από τη Μόντσα για τη Ferrari

cars

Γιατί θα είναι μακρύτερο το ανανεωμένο VW Atlas;

cars

Οι Κινέζοι είναι έτοιμοι για τις αθάνατες μπαταρίες των 2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων

cars

Το 2023 το ηλεκτροκίνητο VW Rugged

cars

Cimena και αυτοκίνητο: Αυτές είναι οι Top 10 ταινίες για cinefil και petrolheads!

cars