CARSNEWS
AUTONEWS

Το Lucid Air είναι το ισχυρότερο ηλεκτρικό sedan στον κόσμο!

Κάνε στην άκρη Dodge Charger Hellcat, BMW M5 και Mercedes-AMG E63 S. Μιας που ξεκινήσαμε, κάνε στην άκρη και Tesla Model S και Porsche Taycan Turbo S. Η Lucid παρουσίασε το ολοκαίνουριο Air που είναι η δική της πρόταση στην κατηγορία των πολυτελών sedans και υπόσχεται να διαλύσει τον ανταγωνισμό με εξωπραγματικές επιδόσεις και ανυπέρβλητη αποδοτικότητα. Οφείλουμε να βάλουμε έναν αστερίσκο στους ισχυρισμούς της αμερικανικής start-up καθώς το Air είναι το πρώτο μοντέλο της και εφόσον δεν έχουμε κάποιο δείγμα γραφής, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί.

Ιδίως όταν η Lucid κάνει λόγο για ένα κινητήριο σύνολο που στην κορυφαία εκδοχή του, προσφέρει 1.080 άλογα και ένας Θεός ξέρει πόση ροπή που είναι ικανά να εκτοξεύσουν το Air στα 100 km/h από στάση σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα, μέχρι την τελική ταχύτητα των 270 km/h. Αν δεν σου φτάνουν αυτοί οι αριθμοί, να σου πω ότι το 400άρι ολοκληρώνεται σε μόλις 9,9 δευτερόλεπτα που έτσι, για την ιστορία, καθιστούν το Lucid Air ταχύτερο στην συγκεκριμένη δοκιμασία από μία McLaren P1! Σε περίπτωση που είσαι ολιγαρκής πάντως και νιώθεις ότι δεν έχεις ανάγκη 1.000 άλογα στο πολυτελές sedan σου, να σε πληροφορήσω για την ύπαρξη και λιγότερο ισχυρών εκδόσεων – η μία με 620 άλογα και η άλλη με 800! Η Lucid αναφέρει επίσης ότι η κορυφαία έκδοση του Air, εξοπλίζεται με μία μπαταρία 113 kWh που εξελίχθηκε από την ίδια και παρέχει αυτονομία της τάξης των 830 χιλιομέτρων συνεπικουρούμενη από την εξαιρετική αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο συντελεστής οπισθέλκουσας του νέου “παίκτη” στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι μόλις 0,21 ή αν προτιμάς, χαμηλότερος ακόμα και από αυτόν του Toyota Prius.

Σαν να μην έφταναν όλα, η Lucid δηλώνει πως το sedan της φορτίζει ταχύτερα από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο στην αγορά, έχοντας την δυνατότητα να αναπληρώνει έως και 32 χιλιόμετρα για κάθε λεπτό φόρτισης στον κατάλληλο ταχυφορτιστή. Με απλά μαθηματικά, σε πραγματικές συνθήκες αυτό μεταφράζεται σε κάτι λιγότερο από 500 χιλιόμετρα σε μόλις  20 λεπτά. Όσον αφορά στον σχεδιασμό, θα προσπεράσω με τακτ το αμάξωμα για να περάσω απευθείας στο εσωτερικό. Εκεί ξεχωρίζει η γιγαντιαία, curved οθόνη υψηλής ανάλυσης 34 ιντσών καθώς και αυτή που βλέπουμε στην κεντρική κονσόλα. Η δεύτερη χρησιμοποιείται για την ρύθμιση των διάφορων παραμέτρων του αυτοκινήτου και μπορεί να “μαζευτεί” με το πάτημα ενός κουμπιού για να αποκαλύψει έναν κρυμμένο χώρο αποθήκευσης μικροαντικειμένων. Οι παραγγελίες του Lucid Air έχουν ήδη ανοίξει για την Β. Αμερική και επιλεγμένες χώρες στην Ευρώπη με την προκαταβολή να ανέρχεται στα 1.000 δολάρια για το βασικό μοντέλο και να αγγίζει τα 7.500 δολάρια για την κορυφαία, “Dream Edition”. Οι πρώτες παραδόσεις δε, είναι προγραμματισμένες για την άνοιξη του 2021.

The post Το Lucid Air είναι το ισχυρότερο ηλεκτρικό sedan στον κόσμο! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ανάκληση Skoda Superb, Fabia, Octavia, Roomster, Yeti, Citigo & Rapid, Kodiaq

cars

Νέο Volkswagen T7 Multivan. Σύγχρονο από κάθε άποψη.

cars

Volvο. Παρουσιάζει  το τεχνολογικό σχέδιο δράσης της για το μέλλον

cars

Απέκτησε μετατραυματικό στρες από τον παραμυθένιο γάμο της – «Ήμουν σαν ζόμπι και έκλαιγα συνέχεια»

cars

Ηλεκτρική ανησυχία εξ ανατολών!

cars

Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

cars

Εκστρατεία από την ΤτΕ για ασφαλείς πληρωμές – «Αν το πατήσεις… θα την πατήσεις»

cars

Volvo & Polestar. Eξαιρετική επίδοση στη μείωση εκπομπών CO2

cars

Η Toyota συνεχίζει την εξέλιξη solid state μπαταριών με το βλέμμα στο 2025.

cars