CARSNEWS
NEW MODELS

Το Mazda MX-5 Coupe είναι αυτό που πάντα ονειρευόμασταν

Το Mazda MX-5 κατάφερε να αναβιώσει την κατηγορία των προσιτών roadsters αλλά και να επιβιώσει της κρίσης κατά τη διάρκεια της οποίας οι περισσότεροι κατασκευαστές επιχείρησαν να απεμπλακούν από μια κατηγορία η οποία έχασε πιο γρήγορα απ’ ότι θα περίμενες κανείς τη λάμψη της. 

Με αυτά και με αυτά, λοιπόν, το έργο του Mazda MX-5 έγινε ακόμα πιο εύκολα, έχοντας να αντιμετωπίσει έναν ισχνό ανταγωνισμό που χρόνο με τον χρόνο έχανε σε ποιότητα και αριθμούς.

Το ιαπωνικό τετράτροχο αποτελεί σήμερα ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η κατηγορία των προσιτών, τηρουμένων των αναλογιών roadster, γεγονός που έκανε πολλούς να σκεφτούν ότι θα μπορούσε να υπηρετήσει με την ίδια συνέπεια και αποτελεσματικότητα τον ρόλο ενός coupe.

Όχι με σκληρή-αναδιπλούμενη οροφή με την οποία το έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα αλλά και με το μέταλλο να στέκεται πάνω από το κεφάλι του οδηγού και του συνοδηγού, οδηγώντας την ακαμψία του πλαισίου σε ένα νέο επίπεδο.

Η μεταλλική οροφή θα έδινε μεταξύ άλλων και την ευκαιρία στους σχεδιαστικές της ιαπωνικής φίρμας να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αναλογίες του αμαξώματος, δημιουργώντας ένα αναμφίβολα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Μια από τις πιο θελκτικές αποτυπώσεις του coupe οράματος για το Mazda MX-5 ανήκει στον Adreas Van Speybroeck, ο οποίος δεν δίστασε να επεκτείνει τους σχεδιαστικούς ορίζοντας του ιαπωνικούς roadster, εξάπτοντας τη φαντασία των δεκάδων χιλιάδων πιστών οπαδών του ανά τον κόσμο.

Related Articles

H Volkswagen κατακτά 5 διακρίσεις για τα μοντέλα της

cars

Ένα Toyota Yaris χωρίς οροφή

cars

Tαξιδεύουμε στην μαγευτική Ιρλανδία με ένα με Ford Focus Active EcoBlue 1.5 120PS

cars

Dacia Duster με κινητήρα ECO-G: Η υγραεριοκίνηση στην καλύτερή της στιγμή

cars

Τετρακίνηση και έως 306 ίπποι για το ηλεκτροκίνητο crossover της Skoda

cars

Η GM «πάει» πόλεμο με προίκα 214,3 εκ. δολαρίων

cars

Επιδότηση αγοράς νέου αυτοκινήτου στη Γερμανία

cars

Δοκιμάζουμε στην Ελλάδα το νέο Renault Captur 1.5 Blue dCi 115 PS

cars

Πώς πήγαν οι πωλήσεις της Lamborghini το 2019;

cars