CARSNEWS
NEW MODELS

Το Mazda RX-9 κλέβει τις εντυπώσεις

Από την εποχή που η Mazda πέρασε στη γραμμή παραγωγής το εμβληματικό Cosmo Sport μέχρι και σήμερα, η παρουσία της ιαπωνικής φίρμας στην κατηγορία των καθαρόαιμων coupe έχει συνδεθεί -όχι άδικα- με τους περιστροφικούς κινητήρες.

Με τους κινητήρες Wankel του μικρού κυβισμού, των μεγάλων ιπποδυνάμεων αλλά και των δυσεπίλυτων προβλημάτων αξιοπιστίας που οδήγησαν στον αφανισμό τους.

Και ενώ οι Ιάπωνες εξακολουθούν να επενδύουν στο δημιούργημα του Felix Wankel επιχειρώντας -μεταξύ άλλων- να προσαρμόσουν στα ολοένα και πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων, η επιστροφή της Mazda στην κατηγορία των υψηλών επιδόσεων coupe θα πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμβολή ενός περιστροφικού κινητήρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η έκδοση παραγωγής του εκθαμβωτικού Mazda RX-9 θα εφοδιάζεται με έναν εξακύλινδρο σε σερά κινητήρα χωρητικότητας 3,0 λίτρων η απόδοση του οποίου θα προσγειωθεί μεταξύ 300 και 400 ίππων.

Επί της ουσίας στη Χιροσίμα θέλουν να δημιουργήσουν το αντίπαλο δέος της νέας Toyota Supra, αξιοποιώντας παρόλα αυτά το δικό τους οπλοστάσιο. Αυτό, βέβαια, δεν αποκλείει τη συνεργασία με τρίτο κατασκευαστή, καθώς η Mazda δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή κάποιο κινητήριο σύνολο που θα μπορούσε να υπηρετήσει τον ρόλο του κάτω από το καπό του RX-9.

Σε κάθε περίπτωση η coupe δυναστεία της Mazda πρόκειται να συνεχιστεί και με τέτοιο τρόπο ώστε να τιμά την ιστορία της ιαπωνικής φίρμας σε μια κατηγορία η οποία μετρά πλέον ελάχιστους εκπροσώπους.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το Toyota RAV4 ξεπέρασε τις 10.000.000 πωλήσεις

cars

Rimac C_Two: O ήχος των 2.000 ηλεκτρικών ίππων (Video)

cars

Suzuki V-Strom 800DE 2023

cars

Συνεργασία Honda – GM για ηλεκτρικά οχήματα

cars

Η BMW μεταμορφώνει το εργοστάσιό της στο Μόναχο

cars

Το νέο Subaru WRX STΙ θα έχει νέο μοτέρ και 400 άλογα!

cars

Τα νέας γενιάς FCA θα έχουν σασί PSA

cars

Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το VW Nivus;

cars

Η Opel επιστρέφει στην Ιαπωνία

cars