CARSNEWS
AUTONEWS

Το Mazda3 στον δρόμο της υπερτροφοδότησης.

Η Mazda είναι μία από εκείνες τις εταιρίες που κινείται αργά και μεθοδικά, αφουγκραζόμενη την αγορά και προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις τάσεις που υπάρχουν, χωρίς όμως να παίρνει τα μάτια της από τον απώτερο στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης. Γι’ αυτό άργησε το Mazda3 Turbo. Τώρα όμως παρουσιάστηκε, έστω και αν ως μοντέλο, αφορά αποκλειστικά τις αγορές των Η.Π.Α., του Καναδά και του Μεξικό, για να πάρει την θέση του στην κορυφή της γκάμας. Όχι ως ένα hot-hatch που υπόσχεται να ξηλώσει την άσφαλτο, αλλά ως ένα ώριμο “θερμό” hatchback με σπορ προσανατολισμό.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο SkyActiv-G, τετρακύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας ο οποίος παράγει περισσότερους από 250 ίππους και 434 Nm ροπής από 2,5 λίτρα και συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης της ιαπωνικής μάρκας. Δυστυχώς, δεν έχουμε στην διάθεση μας περισσότερα επίσημα νούμερα αναφορικά με τις επιδόσεις του Mazda3 Turbo ή την κατανάλωση του.

Αυτό που έχουμε είναι φωτογραφίες που δείχνουν ότι οι σχεδιαστές της Mazda δεν έκαναν υπερβολές που δεν θα ήταν συμβατές με τον χαρακτήρα του μοντέλου. Το Mazda3 Turbo πάντως έχει κάποιες σπορ λεπτομέρειες σε μαύρο χρώμα ενώ προσφέρεται προαιρετικά και ένα “Aero Kit” που προσθέτει διαχύτη, φαρδύτερα μαρσπιέ, αεροτομή και ένα “air-dam” στο εμπρός μέρος, όπως προσφέρεται και ένα σετ 18άρες, σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος της BBS. Κρίμα που είναι διαθέσιμο μόνο στην αγορά της Αμερικής… προς το παρόν τουλάχιστον!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Cupra Formentor . Λίγο πρίν τη παρουσίασή του

cars

Ford Mustang Mach-E GT – Kυριαρχεί στο «Golden Hall»

cars

Skoda. Προσφέρει λύση για γρήγορη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

cars

Subaru. Με νέες μειωμένες τιμές

cars

Honda. Με νέο φίλτρο καμπίνας που μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από Covid 

cars

Καταστράφηκε η Pagani Zonda 760 LH σε σοβαρό ατύχημα – Είχε πουληθεί από τον Lewis Hamilton

cars

Kona Electric facelift. Ακόμα πιο τολμηρό.

cars

To νέο ηλεκτρικό concept της Lexus παρουσιάζει τον μελλοντικό σχεδιασμό της.

cars

Euro NCAP: Διακρίσεις για Ford, Hyundai και Toyota.

cars