CARSNEWS
AUTONEWS

Το Mitsubishi Xpander είναι ένα minivan που θέλει να γίνει SUV.

Το Xpander της Mitsubishi είναι ένα μοντέλο που πιθανώς να μην γνωρίζεις και δεν θα είναι περίεργο. Πωλείται κατ’ εξοχήν στην αγορά της Ινδονησίας και άλλες χώρες της Ν.Α. Ασίας αλλά μόλις απέκτησε μία έκδοση που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς προσπαθεί να συνδυάσει τα χαρακτηριστικά ενός minivan με αυτά ενός SUV. Κάτι παρόμοιο με αυτό που έκανε η Renault με το Espace αλλά σε πιο… ακραίο βαθμό.

Στο Xpander Cross, όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη έκδοση του ιαπωνικού crossover (αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως τέτοιο), δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική μετατροπή στο αμάξωμα αν εξαιρέσει κανείς τα πλαστικά προστατευτικά και τους ελαφρώς διαφορετικούς προφυλακτήρες εμπρός και πίσω. Έχει όμως αυξημένη κατά 20 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος και είναι 50 χιλιοστά πιο πλατύ από το standard Xpander λόγω των φαρδύτερων θόλων οι οποίοι φιλοξενούν τους τροχούς που αποτελούνται από ζάντες ελαφρού κράματος 17 ιντσών και ελαστικά με παχύ προφίλ.

Στο εσωτερικό δεν παρατηρούμε κάποια αλλαγή, ούτε καν αισθητική. Το Xpander Cross διατηρεί την 7-θέσια διαμόρφωση του και την ευελιξία που του χαρίζουν οι αναδιπλούμενες πίσω σειρές καθισμάτων (60:40 η δεύτερη και 50:50 η τρίτη). Ίδιο έχει μείνει και το μοναδικό διαθέσιμο μηχανικό σύνολο που συνδυάζει έναν 4-κύλινδρο, 1500άρη βενζινοκινητήρα 105 ίππων είτε με ένα 5-τάχυτο, χειροκίνητο κιβώτιο είτε με ένα 4-τάχυτο αυτόματο ενώ φυσικά, η κίνηση μεταδίδεται στους τροχούς του εμπρός άξονα.

Related Articles

Cupra Tavascan Concept. Το ηλεκτρικό μέλλον είναι και σπορ

cars

Kia Ceed facelift. Με νέο look και νέα τεχνολογία!

cars

Θεσσαλονίκη: Κατάνυξη στην υποδοχή τμήματος του Άρραφου Χιτώνος του Ιησού και κομματιού από Τίμιο Ξύλο στον Άγιο Δημήτριο

Bury

Το πρώτο ηλεκτρικό της Subaru θα είναι ένα “ευρωπαϊκό” SUV.

cars

Nissan. Πήρε θέση στο δημοσίευμα του Reuters

cars

Οpel Movano & Movano-e. Προσφέρουν λύσεις

cars

Fiat Panda 0.9 TwinAir CNG. Mε επίκεντρο την οικονομία

cars

Η Dacia θα αντικαταστήσει το Lodgy με ένα νέο, 7-θέσιο SUV;

cars

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe Inferno

cars