CARSNEWS
AUTONEWS

Το Nio EC7 είναι το πιο αεροδυναμικό SUV στον κόσμο

Η Nio είναι μία νεοσύστατη κινέζικη αυτοκινητοβιομηχαία που σύντομα θα μας απασχολήσει άμεσα καθώς έχει προγραμματίσει την επέκταση των δραστηριοτήτων της και στην Ευρώπη. Η εταιρία κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα και τον περασμένο Απρίλιο ανακοίνωσε την κατασκευή του υπ’ αριθμόν 200.000 αυτοκινήτου της ενώ πρόσφατα παρουσίασε δύο νέα μοντέλα που στο προσεχές μέλλον θα δούμε να κυκλοφορούν και σε ευρωπαϊκούς δρόμους: το EL7 και το EC7. Το πρώτο είναι ένα πρακτικό, 5-θέσιο SUV το οποίο βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική της κινέζικης μάρκας και προσφέρει χάρη στους δύο ηλεκτροκινητήρες του περί τα 650 άλογα με 850 Nm ροπής. Σύμφωνα με την Nio, το EL7 θα λανσαριστεί στην αγορά της Γερμανίας με τιμή που θα ξεκινά από τα €73.900 αλλά δεν έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε σχετικά.

Το EC7 από την άλλη, είναι η coupe εκδοχή του EL7 και σύμφωνα με τη Nio και πάλι, είναι το πιο αεροδυναμικό crossover στον κόσμο με συντελεστή οπισθέλκουσας Cd που δεν υπερβαίνει το 0.23! Σχεδιαστικά, τα δύο μοντέλα δεν διαφέρουν ιδιαίτερα με το εμπρός μέρος να είναι πρακτικά πανομοιότυπο και τις όποιες αλλαγές να έχουν γίνει από την μεσαία κολώνα και πίσω αλλά το EC7 έχει μήκος που αγγίζει τα 4.97 μέτρα, πλάτος 1.97 και ύψος 1.71 με μεταξόνιο της τάξης των 2.96 – είναι λοιπόν ελάχιστα πιο μακρύ και ελάχιστα πιο κοντό από το EL7, διατηρώντας το ίδιο μεταξόνιο που σημαίνει ότι το επιπλέον μήκος έχει προστεθεί στον πίσω πρόβολο για τη δημιουργία ενός πιο… coupe στιλ.

Τα δύο αδερφάκια μοιράζονται και τα ίδια μηχανικά που σημαίνει ότι και το EC7 προσφέρει 650 άλογα και 850 Nm ροπής με αποτέλεσμα να επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε μόλις 3.8 δευτερόλεπτα. Η Nio είναι σε θέση να προσφέρει το EC7 με τρεις διαφορετικές μπαταρίες (75, 100 ή 150 kWh) με την αυτονομία του να κυμαίνεται αντίστοιχα από τα 490 έως τα 940 χιλιόμετρα ανάλογα με την επιλογή του εκάστοτε πελάτη. Όσο για την τιμή του, αυτή λογικά δεν θα απέχει πολύ από το EL7 αλλά σε κάθε περίπτωση τα χρήματα δεν είναι παράλογα αν αναλογιστεί κανείς τις δυνατότητες των αυτοκινήτων και τον πλούσιο εξοπλισμό τους.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Seat  Leon. Διαθέσιμο και με δίλιτρο TSI κινητήρα 190 ίππων και DSG κιβώτιο

cars

Ford GT Heritage Edition. Φόρος τιμής.

cars

PSA-FCA: Οι μέτοχοι έδωσαν το πράσινο φως για τη Stellantis!

cars

WRC: Οι ζέβρες αποφάσισαν να «τρέξουν» στο ράλι της Κένυας

cars

Η Maserati καθυστερεί την παρουσίαση της MC20!

cars

Το 2 CV επιστρέφει

cars

Legende Automobiles Turbo 3. Θηριώδης εξέλιξη!

cars

Η Ford καθησυχάζει: ο V8 δεν κινδυνεύει!

cars

Το ριάλιτι των ’00s που ρίχνει στην αρένα της τηλεθέασης το Open

cars