CARSNEWS
AUTONEWS

Το Nissan GT-R50 by Italdesign κάνει ντεμπούτο παραγωγής!

Αυτό είναι λοιπόν το Nissan GT-R50 by Italdesign! Όχι κάποια ψηφιακή απεικόνιση, όχι το πρωτότυπο αλλά το πρώτο από τα 50 αυτοκίνητα που θα φτάσουν στα χέρια των τυχερών ιδιοκτητών στο προσεχές μέλλον. Ναι, έπειτα από 2 ολόκληρα χρόνια, το μοντέλο για το οποίο συνεργάστηκαν η Nissan και η Italdesign για τον εορτασμό των 50 ετών τόσο για το GT-R όσο και για την σχεδιαστικό οίκο, έχει περάσει στην παραγωγή και έχουμε την ευκαιρία να δούμε το πρώτο ολοκληρωμένο παράδειγμα.

Να θυμίσουμε ότι το GT-R50 βασίζεται στη Nismo έκδοση του ιαπωνικού sports car αλλά είναι μακρύτερο, πλατύτερο και χαμηλότερο από standard μοντέλο ενώ το ύψος της οροφής έχει μειωθεί κατά 54 ολόκληρα χιλιοστά. Η Italdesign άδραξε την ευκαιρία και βελτιστοποίησε/τόνισε κάποια από τα χαρακτηριστικά του GT-R δημιουργώντας ένα εκκεντρικό σχήμα με τόσες λεπτομέρειες που αν ήταν να τις απαριθμήσουμε, θα χρειαζόμασταν πάρα πολύ χρόνο και χώρο. Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε και δεν έχει να κάνει με τον σχεδιασμό ή την αεροδυναμική, είναι ότι το GT-R50 κινείται χάρη σε μία αναβαθμισμένη εκδοχή του VR38DETT, twin-turbo V6 που χάρη στα νέα turbos, το μεγαλύτερο intercooler και τα ενισχυμένα σωθικά (βλ. πιστόνια, στροφαλοφόρος άξονας, μπιέλες κ.ά.) αποδίδει πλέον 720 ίππους και 780 Nm ροπής.

Στόχος της Italdesign και της Nissan ήταν να παρουσιάσουν επίσημα το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στην έκθεση της Γενεύης αλλά η ακύρωση της λόγω της πανδημίας ανάγκασε τις δύο εταιρίες να προσαρμόσουν τα πλάνα τους και να επιλέξουν έναν εναλλακτικό τρόπο προβολής του GT-R50. Όχι ότι έχουν ανάγκη την προβολή, καθώς το ειδικό μοντέλο θα κατασκευαστεί σε μόλις 50 κομμάτια με το κάθε ένα να κοστίζει €990.000 προ φόρων και extras. Σύμφωνα με την Italdesign δε, έχει καταβληθεί “ένας σημαντικός αριθμός προκαταβολών” χωρίς να διευκρινίζεται αν υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα slots για κάποιον ο οποίος είναι διατεθειμένος να δώσει περισσότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ για το απόλυτο GT-R παραγωγής.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan e.dams. Αναβαθμισμένη για τη νέα σεζόν της Formula Ε

cars

Porsche Macan 4 και Macan Turbo: Tο αμιγώς ηλεκτρικό SUV με ισχύ έως 639 ίππους

cars

Η Ferrari έχασε τα δικαιώματα για το design της 250 GTO.

cars

Ανάκληση Citroen C3 / DS3

cars

Μαγείρεψε σολομό στο πλυντήριο πιάτων και τον βρήκε… «εκπληκτικό»

cars

Η Wiesmann δηλώνει παρούσα και ανακοίνωσε νέο μοντέλο!

cars

Στις 17 Νοεμβρίου το νέο Honda Civic.

cars

Ανανεωμένες οι Alpina XD3 και XD4.

cars

Lamborghini V12 Vision Gran Turismo. Ένα ψηφιακό μονοθέσιο με αρκετή δόση τρέλας.

cars