CARSNEWS
AUTONEWS

Το Nissan Re-Leaf είναι ένα off-road όχημα άμεσης επέμβασης.

Η Nissan μεταμόρφωσε το δημοφιλές Leaf σε ένα ξεχωριστό όχημα άμεσης επέμβασης που έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες αλλά και να λειτουργήσει ως μία φορητή πηγή ενέργειας έπειτα από κάποιου είδους φυσική καταστροφή ή ακραίες καιρικές συνθήκες. Όπως είναι εύκολο να διαπιστώσει κάποιος ακόμα και από την πρώτη ματιά, το Re-Leaf διαθέτει νέα ανάρτηση που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος και off-road ελαστικά αλλά αυτές δεν είναι οι μοναδικές αλλαγές που έχουν γίνει στο εργοστασιακό Leaf.

Εύκολα προσβάσιμες πάνω στο αμάξωμα θα βρει κανείς αδιάβροχες πρίζες 110 και 230 V που αντλούν ενέργεια από την μπαταρία ιόντων λιθίου του αυτοκινήτου ενώ οι μηχανικοί της ιαπωνικής εταιρίας έχουν εξοπλίσει το Re-Leaf και με ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης που μπορεί να “τρέξει” ιατρικό εξοπλισμό, τηλεπικοινωνίες, φωτισμό, θέρμανση κ.ά. με την λογική ότι ανάλογα με την σοβαρότητα της κατάστασης, απαιτούνται από 24 έως 48 ώρες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και κατά την διάρκεια αυτή, το Re-Leaf μπορεί να παρέχει ρεύμα “μηδενικών εκπομπών ρύπων”.

Δυστυχώς, παρότι το Re-Leaf βασίζεται στο Leaf παραγωγής, δεν δημιουργήθηκε για κάτι παραπάνω από το να δείξει τις δυνατότητες των ηλεκτρικών οχημάτων σε ακραίες συνθήκες και η Nissan ξεκαθαρίζει ότι είναι ένα “working concept” αλλά η τεχνολογία ήδη χρησιμοποιείται.

The post Το Nissan Re-Leaf είναι ένα off-road όχημα άμεσης επέμβασης. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κατά λάθος επιβεβαίωση για το Ford Bronco Raptor.

cars

BMW X1 sDrive 16d. Η μέση λύση

cars

Renault Megane eVision. Το κλασικό hatchback… αλλιώς!

cars

Mercedes-AMG: Ετοιμάζει υβριδικό με 805 ίππους

cars

Jeep Magneto Concept. Επίδειξη ηλεκτρικής ισχύος εκτός δρόμου!

cars

Hyundai – Eξαιρετική η πορεία της στην Ευρώπη το 2022

cars

Ανοιξιάτικη απόδραση στην Καρδαμύλη

Bury

Volkswagen Project Trinity. Όχι απλά το επόμενο βήμα, αλλά κάτι εντελώς νέο!

cars

Mercedes EQA. H εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης είναι εδώ

cars