CARSNEWS
AUTONEWS

Το Opel Combo-e προσφέρει ηλεκτροκίνηση χωρίς συμβιβασμούς.

Οι επαγγελματίες που επιθυμούν ένα όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων θα πρέπει να ρίξουν μία ματιά στο νέο Opel Combo-e. Αυτό μας λέει η γερμανική μάρκα για το μοντέλο που “χτίζει” πάνω στην επιτυχία του International Van of the Year για το 2019 με το επόμενο, λογικό βήμα: την αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση. Και δεν το λέει για να το πει, αλλά έχει και επιχειρήματα όπως ο ωφέλιμος όγκος φόρτωσης που αγγίζει τα 4,4 κυβικά μέτρα και το ωφέλιμο φορτίο που φτάνει τα 800 κιλά.

Επιπλέον αυτών, το Combo-e προσφέρει ένα γνωστό, αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 260 Nm ροπής με μία μπαταρία 50 kWh η οποία είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου, ανάμεσα στους δύο άξονες και έτσι δεν επηρεάζει ούτε τον χώρο φόρτωσης, ούτε την καμπίνα των επιβατών. Η τοποθέτηση της μπαταρίας έχει ως συνέπεια την μείωση του ύψους του κέντρου βάρους δε, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οδική συμπεριφορά και την ευστάθεια του επαγγελματικού της Opel. Σύμφωνα με την εταιρία, ο συνδυασμός επιτρέπει στο van να επιταχύνει στα 100 km/h σε 11,2 δευτερόλεπτα και να συνεχίσει να επιταχύνει μέχρι την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα των 130 km/h ενώ η μπαταρία προσφέρει αυτονομία της τάξης των 275 χιλιομέτρων (WLTP) και μπορεί να φορτιστεί είτε σε κάποιον ταχυφορτιστή 100 kW, έως το 80% της μέγιστης χωρητικότητας της σε 30 λεπτά περίπου, είτε με τον ενσωματωμένο φορτιστή 7,4 (standard) ή 11,0 kW (προαιρετικά).

Όσον αφορά στα νούμερα που έχουν σημασία για τον πελάτη εφόσον μιλάμε για επαγγελματική χρήση, να σημειώσουμε ότι το βασικό Combo-e έχει μήκος 4,4 μέτρων και μπορεί να χωρέσει αντικείμενα με μήκος 3,09 μέτρων προσφέροντας ωφέλιμο όγκο 3,3-3,8 κυβικών μέτρων και δυνατότητα ρυμούλκησης έως 750 κιλών. Στην “XL” έκδοση, το μήκος του οχήματος αυξάνεται στα 4,75 μέτρα και μαζί του, αυξάνεται το μέγιστο μήκος των αντικειμένων που χωρά στα 3,44 μέτρα και ο όγκος, στα προαναφερθέντα 4,4 κυβικά μέτρα. Από το πακέτο δεν λείπουν ούτε τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, ούτε ο πλούσιος εξοπλισμός που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με την οθόνη των 8,0 ιντσών. Τέλος, να αναφέρουμε ότι το νέο Combo-e θα λανσαριστεί στην αγορά το ερχόμενο φθινόπωρο ενώ το επόμενο νέο μοντέλο, και πάλι εντός του 2021, θα είναι το Movano-e.

The post Το Opel Combo-e προσφέρει ηλεκτροκίνηση χωρίς συμβιβασμούς. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

VW. Το Mycarnow@Kosmocar και στα επαγγελματικά

cars

Νέο Hyundai Santa Fe: Κάτι περισσότερο από ένα facelift!

cars

Έτοιμο και το ευρωπαϊκό Kia Picanto!

cars

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για την παραβατικότητα των ανηλίκων – 500 συλλήψεις το τελευταίο δίμηνο

cars

Ο M. Mauer νέος επικεφαλής σχεδιασμού του VW Group

cars

Λαμία: Εκτός ο Τσιλούλης και στα δύο ματς με την ΑΕΚ στα play-offs

cars

Η Toyota αποκαλύπτει το “Hypercar” της.

cars

Αλλάζουν σελίδα οι ελληνικές τράπεζες και προσελκύουν διεθνή επενδυτικά κεφάλαια

cars

Το Hyundai i30 N ανανεώνεται και προσφέρει και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη!

cars