CARSNEWS
NEW MODELS

Το Opel Corsa-e Rally σε εντατικές δοκιμές εξέλιξης (video)

Δύο ηλεκτρικά Corsa περνούν από δοκιμασίες αντοχής στο Κέντρο Δοκιμών της Opel στο του Dudenhofen. Σύμφωνα με τον αγωνιστικό Διευθυντή της Opel, Jörg Schrott και τα δύο αυτοκίνητα καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα ώστε να συγκεντρωθεί ο μέγιστος αριθμός δεδομένων σε ένα πρώιμο στάδιο. Δεν υπάρχει κάποια προηγούμενη εμπειρία με ηλεκτρικό αυτοκίνητο ράλι γι’ αυτό σε πρώτη φάση έπρεπε η ομάδα να βασιστεί σε πολλές προσομοιώσεις. Άλλα θέματα είναι η διαχείριση φορτίων και θερμοκρασίας της μπαταρίας σε συνθήκες ράλι, καθώς και η προσαρμογή του λογισμικού.

Οι μηχανικοί της Opel Motorsport θα ασχοληθούν με την ταχύτητα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου ράλι 100kW (136 ίππου) στη δεύτερη φάση εξέλιξης με την ομάδα –για την ώρα- να συναγωνίζεται το Opel ADAM Cup αγωνιστικό με θερμικό κινητήρα. Το δε κέντρο βάρους βρίσκεται χαμηλά χάρη στην τοποθέτηση της μπαταρίας στο δάπεδο του αυτοκινήτου, ενώ η κατανομή βάρους είναι επίσης πολύ καλή, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για ένα ευέλικτο αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Το Corsa-e Rally έχει την ίδια μπαταρία με το αυτοκίνητο  παραγωγής. Με χωρητικότητα 50kWh παρέχει αυτονομία 337km σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP. Για βελτιστοποίηση της αυτονομίας σε αγώνες ράλι, η μπαταρία προσφέρει τρία προγράμματα (modes): στο “competition mode”, διατίθεται η πλήρης ισχύς και η μέγιστη ροπή. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν ιδιαίτερα υψηλή ροπή, επομένως το “rain mode” προσφέρει μία καμπύλη ροπής προσαρμοσμένη για ολισθηρές επιφάνειες. Οι ομάδες θα χρησιμοποιούν το “eco mode” για να εξοικονομούν ενέργεια μεταξύ των ειδικών διαδρομών και όταν πηγαίνουν στο service.

Αναμένεται να κατασκευαστούν περίπου 20 αντίτυπα για την περίοδο 2020/21, από τα οποία 15 θα παραδοθούν στις ομάδες πελατών το καλοκαίρι – ώστε να προλάβουν τις πρώτες δοκιμές τον Ιούλιο.

Related Articles

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 3.500 ευρώ που πουλά σαν τρελό στην Κίνα

cars

Απογοητεύει η πραγματική αυτονομία της ηλεκτροκίνητης Porsche Taycan

cars

Πέντε προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για κάθε τσέπη που αξίζει να αγοράσεις

cars

Tαξιδεύουμε στην μαγευτική Ιρλανδία με ένα με Ford Focus Active EcoBlue 1.5 120PS

cars

Ντριφτάροντας στον πάγο με την ηλεκτροκίνητη Ford Mustang (Video)

cars

Η Porsche ετοίμασε video-διαφήμιση για την Ελλάδα

cars

Νέα Mercedes-Benz S-Class: Η επιτομή της τεχνολογίας και της πολυτέλειας!

cars

Audi S8 vs BMW M760i: Γιγαντομαχία για την καλύτερη business-class (video)

cars

«Οδοστρωτήρας» ο George Russell (video)

cars